Oamenii ar putea să plătească dublu pentru un aliment extrem de iubit. Pe fondul scumpirilor la energie electrică, a furajelor și a pestei porcine africane, fermierii din țara noastră anunță creșteri de preț. Acest lucru va afecta buzunarele românilor.

Citește si: Salariile românilor au scăzut în luna august

Ne apropiem cu pași repezi de sărbătorile de iarnă, însă anul acesta vor fi mult mai scumpe și mai sărace ca în anii ce au trecut.

Fermierii din România au anunțat că un produs nelipsit de pe masa de Crăciun va avea prețuri duble.

Carne de porc, mai scumpă

În acest moment, România mai produce doar 15% din consumul de carne de porc, acesta fiind alimentul care va fi cel mai scump de sărbătorile de iarnă. Carnea de porc este nelipsită de pe mesele românilor, iar aceasta se scumpește din cauza scumpirilor la energie electrică, a furajelor și a pestei porcine africane.

Dacă acum în magazine pentru un kilogram de mușchi de porc plătim 30 de lei, pentru același produs vom putea plăti la iarnă 60 de lei.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Citește si: VIDEO| Rata inflației, un nou nivel record. Care sunt cele mai mari scumpiri din prezent

Dimitrie Muscă, un cunoscut fermier din România, a explicat la Antena 3 CNN care va fi situația la sărbătorile de iarna aceasta pentru prețurile cărnii de porc.

Citește si: VIDEO| Facturile la energie electrică vor fi emise cu întârziere. Ce au transmis reprezentanții furnizorului de energie

„Este prețul care există astăzi pe piață în Germania, în Italia, în magazinele din Uniunea Europeană, majoritatea țărilor. Prețul la un kilogram de ceafă sau de cotlet este în jurul 10 euro, ceea ce înseamnă 50 de lei cu plus, minus.

Doar că la noi minusul de carne care există pe piață se va accelera și putem trece de 10 euro kilogramul de ceafă și de cotlet. Dacă mai producem astăzi 15% din carnea de porc. Dar și acest procent se va diminua în mod drastic datorită faptului că pesta porcină în continuare face ravagii în țara noastră. Citeam că din 280 de porci mistreți împușcați, 39 au fost pozitivi și asta înseamnă că aceștia infectează în continuare.

Citeste si: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire- kfetele.ro

Citeste si: Dorian Popa dă lovitura în industria alimentară! Pizza care ii poarta numele, epuizată încă de la lansare. Cât costă cel mai nou produs al artistului- radioimpuls.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Pe de altă parte, dacă nu se intervine la prețul a inputurilor pe care noi le folosim în creșterea animalelor, că-i porc, că-i vită și așa mai departe, ne duce că vrând-nevrând, în alte condiții.

Nu reușim să rezistăm. Ar trebui să intervină statul”, a declarat fermierul.

Citește si: Cine sunt românii care vor plăti mai puțin la gaze și curent! Cum arată prețurile pe care Guvernul le propune din 2023| EXCLUSIV


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si