O dispoziție mai bună

Somnul mai scurt sau insuficient, duce la tendința de a reacționa mai degrabă negativ. În timpul somnului creierul are timp să proceseze emoțiile iar mintea are nevoie de acest timp pentru a reacționa corect. Așa că bagă-te în pat sub pilote cât mai devreme și bucură-te de un somn odihnitor care îți va da resetarea unei zile proaste. Te vei trezi cu o perspectivă mai bună asupra vieții și vei fi mai pregătit pentru a face față provocărilor.

Citește și: Îngrijirea curții este o bătaie de cap pentru mulți oameni. Află ACUM ce poți face pentru a profita de pe urma acestei situații!

Sănătatea inimii

În timpul somnului tensiunea arterială scade, oferind inimii și vaselor de sânge timp pentru odihnă. Cu cât dormi mai puțin cu atât tensiunea arterială rămâne mai mare în timpul unui ciclu de somn de 24 ore. Ținând cont de faptul că hipertensiunea arterială poate duce la boli de inimă și AVC, optează pentru un pat comod și chiar un topper saltea și acordă atenția cuvenită calității somnului.

Controlul greutății

Când te simți bine, nu simți la fel de tare foamea. Însă dacă ești obosit, hormonii din creier responsabili cu apetitul sunt dați peste cap. Caută printre modelele de saltele 180x200 și alege să dormi regulat și suficient pentru a rămâne în formă maximă.

Cu cât petreci mai puțin timp în pat cu atât vei fi mai tentat să consumi alimente nesănătoase. Iar dacă ești obosit, nici nu ai chef să te apuci să faci sport sau mișcare.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Cimitirele civilizației umane. Cum au ajuns să fie abandonate pe câmpuri milioane de mașini, avioane, biciclete și chiar tancuri- antena3.ro

Citește și: Avantajele fotoliilor extensibile pe care ar trebui să le cunoașteți

Nivel stabil al zahărului din sânge

În timpul somnului profund cantitatea de glucoză din sânge scade. Dacă nu dormi suficient în această etapă profundă înseamnă că nu ajungi la acea pauză pentru resetare- ca și cum nu dai volumul la minim niciodată. Iar corpul tău va răspunde din ce în ce mai greu la nevoile sale. Deci pentru a preveni diabetul sau alte boli, asigură-te că dormi profund.

Prea mult somn

Nevoile de somn variază de la o persoană la alta, însă în medie a dormi mai mult de 9 ore pe noapte poate face mai mult rău decât bine, dacă se întâmplă în mod regulat. Studiile arată că persoanele care dorm foarte mult au mai multă acumulare de calciu în arterele inimii și picioarele mai puțin flexibile. Pentru a obține beneficii maxime pentru sănătate ai grijă să dormi în medie 7-8 ore în fiecare noapte. Astfel corpul va fi energizat, va avea timp să își facă procesele de regenerare și să se mențină în formă optimă.

Citeste si: VIDEO Cum și-a găsit Alin Oprea tatăl natural? „Am ales special seara de Crăciun și vârsta de 33 de ani. Era vârsta la care Iisus Hristos s-a răstignit și luna în care s-a născut.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul dur în limba română al lui Michele Morrone după ce a vizitat o parte din atracțiile turistice din România- radioimpuls.ro

Citeste si: „Orașul Mântuirii” sau „mini-Grecia” de la malul Mării Negre. Așezarea antică ascunde un tezaur chiar lângă țărm- antena3.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si