Manifestanții au incendiat paleţi din lemn, iar atmosfera a devenit tot mai tensionată. Deși polițiștii au încercat să împrăștie mulțimea, au fost atacați cu sticle și artificii. La rândul lor, forțele de ordine au răspuns cu gaze lacrimogene. Peste 60 de persoane au fost arestate în urma confruntărilor.

Protestatarii au atacat o primărie arondisment  

Tensiuni au fost și la Lyon. Sute de tineri au incendiat coșuri de gunoi, au răsturnat trotinete, au aruncat cu petarde și au spart panouri publicitare.

Poliția a încercat să-i potolească și a apelat la gazele lacrimogene.

Nu a fost singurul moment violent. Protestatarii furioși au intrat cu forța într-o primărie de arondisment și au încercat să îi dea foc. Poliția a stins repede incendiul și a reținut aproape 40 de persoane.
Între timp, două moțiuni de cenzură au fost depuse împotriva guvernului francez, care a anunțat că își va angaja răspunderea pe legea care crește vârsta de pensionare de la 62 la 64 de ani. Acestea ar urma să fie discutate luni în Adunarea Națională, dar au mici șanse de fi votate.

Citește și: Protest în plină desfășurare la Primăria Sinaia. Care este motivul protestatarilor

Polițiștii au folosit gaze lacrimogene

Proiectul prevede creșterea vârstei de pensionare de la 62 la 64 de ani în mod gradual, până în 2030. Executivul nu a dorit să riște un vot final negativ în Adunarea Națională, în condițiile în care proiectul fusese deja aprobat, de Senatul francez. 

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Macron a justificat trecerea reformei pensiilor fără un vot în Adunarea Naţională prin „riscurile financiare prea mari” pe care le-ar fi implicat o eventuală respingere.

Adoptarea legea pensiilor i-a înfuriat pe francezi. Protestatarii au dat foc baricadelor şi au atacat forţele de ordine. Unii protestatari au aruncat cu pietrele din pavaj spre polițiști.

Citește și: Fierbe Franța

Poliţia a folosit gaze lacrimogene pentru a dispersa manifestanții. 

Vineri polițiștii francezi au arestat 310 manifestanți

Manifestații au fost raportate și în alte orașe din Franța precum Marsilia, Bordeaux, Lille, Rennes și în regiunea Picardia, din nordul țării.  Ministrul francez de interne, Gérald Darmanin, a declarat vineri dimineaţă că poliţia a făcut 310 arestări în toată Franţa, dintre care 258 la Paris.

Citește și: Proteste violente pe străzile din Franța

Citeste si: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire- kfetele.ro

Citeste si: Festin regal la Palatul Snagov! Cum au fost răsfățați invitații la nunta Monicăi Bîrlădeanu și a lui Valeriu Gheorghiță- radioimpuls.ro

Citeste si: Uleiul care te ajută să ai un somn profund şi odihnitor. Lidia Fecioru: "Ne ajută să ne calmăm frica de a nu fi auziți și văzuți"- antena3.ro

În urma adoptării legii, sindicatele franceze au făcut apel la o nouă zi de greve şi acţiuni împotriva reformei care vor avea loc pe 23 martie.

Citește și: VIDEO- Autoritatea de Supraveghere Financiară a retras autorizația de funcționare a Euroins România! ASF confirmă starea de insolvență a societății


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si