Noua gamă de monede comemorative, realizată de producătorul oficial al Casei Regale, reprezintă o noutate absolută pentru toată lumea. Regina Elisabeta a II-a, mama viitorului rege Charles, a avut o domnie de 7 decenii, astfel încât sunt foarte puțini cetățeni în Marea Britanie care să fi prins monede diferite decât cele realizate pe timpul suveranității acesteia.

Citește și: Familia Regală a României a transmis un mesaj românilor cu ocazia Paștelui

Au apărut noile monede cu chipul Regelui Charles al III-lea

Rebecca Morgan, șefa Serviciilor de Colecționare la Monetăria Regală: ”Pentru majoritatea oamenilor sau mai bine spus, pentru cei care lucrează aici, aceasta va fi prima dată când vor bate monede diferite față de cele care o întruchipeaă pe regina Elisabeta a II-a. De când s-au angajat aici, numai pe acelea le-au bătut. Pentru asta ne-am antrenat. Așadar, a fost o perioadă foarte interesantă pentru toată lumea să lucreze la aceste monede pentru Regele Charles al III-lea.”

Portretul care apare pe monedă a fost realizat în urmă cu câteva luni

Portretul pe care britanicii îl vor vedea pe monede a fost proiectat și realizat în urmă cu câteva luni și reprezintă o provocare suplimentară pentru maeștrii care lucrează la Monetăria Regală: însuși Charles și-a dorit ca în imaginea de pe monedă să fie portretizat cu o coroană diferită de cea pe care o va purta în ziua încoronării.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Primele imagini din timpul cutremurului care a zguduit România. Ce a surprins o cameră din Buzău. VIDEO- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Chris Barker, manager de informații și cercetare la Royal Mint: ”El poartă ceea ce numește ”coroana Tudor”. Această coroană nu există, de fapt. A fost folosită de monarhii dinastiei Tudor, dar tiparul a fost distrus în 1649. Totuși, din punct de vedere științific, modelul a fost readus în atenția publicului în secolul XX și a fost folosit adese la medaliile de încoronare din acea perioadă.”

Evenimentul de încoronare va avea loc pe 6 mai la catedrala Westminster Abby și se anunță a fi unul dintre cele mai așteptate momente ale secolului.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si