Izvorul Tămăduirii 2023. În această zi, creștinii merg la biserică la Sfânta Liturghie şi totodată, participă la slujba de sfinţire a apei, Aghiasma Mică, pe care o consuma pe tot parcursul anului. 

Pe ce dată pică sărbătoarea?

Izvorul Tămăduirii 2023  are loc în luna mai, mai exact la data de 7 mai 2023. Potrivit tradiției, bolnavii care beau apă sfinţită din ziua Ivorului Tămăduirii, dimineaţa se vindecă.

În această zi de sărbătoare se mai spune că, apele sunt mai zgomotoase și mai neliniștite.

Citește și: Izvorul Tămăduirii 2023. Pe ce dată pică sărbătoarea?

În ziua de Izvorul Tămăduirii, credincioșii aruncă apă sfinţită peste vitele de povară, ca acestea să rămână sănătoase. Tot azi, cu apă sfinţită de la biserică se stropesc și grădinile şi livezile, pentru a da roade.

La sărbătoarea Izvorul Tămăduirii este bine să rosteşti această rugăciune, destinată Preasfintei Născătoare de Dumnezeu Fecioara Maria.

Cum se ia Aghiasma Mică?

Izvorul Tămăduirii 2023: Cum se ia Aghiasma Mică?

Izvorul Tămăduirii 2023: Cum se ia Aghiasma Mică?

[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Citeste si: A fost declarată stare de urgență pe teritoriul SUA. Sunt așteptate "consecinţe cu potenţial mortal"- wowbiz.ro

Iată când și cum pot lua credincioșii Aghiasmă de la Biserică!

Atunci când se sărbătorește Izvorul Tămăduirii, în Vinerea Mare din Săptămâna Luminată, creștin ortodocșii vin la Biserică pentru a participa la slujba de sfințire a apei.

Aceasta este cunoscută și drept Aghiasma Mică. 

Aghiasma semnifică sfințire și denumește apa sfințită, dar și slujba pentru sfințirea ei.

Citește și: Izvorul Tămăduirii 2023. Tradiții și obiceiuri românești

După procesul de sfințire al apei, preotul îi stropește pe credinicioși și cântă troparul: „ Mântuiește, Doamne, poporul Tău, și binecuvintează moștenirea Ta, biruință binecredincioșilor creștini asupra celui potrivnic dăruiește și cu crucea Ta păzește pe poporul Tău".  

Aghiasma este benefică credincioșilor pentru a avea o sănătate trupească și sufletească bună. Cu apa sfințită se întărește credința, se sfințesc casele și se alungă visele rele, temerile, fricile și orice primejdie.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si