Un tânăr a murit, vineri, după ce a căzut de pe acoperişul unui supermarket din suburbiile oraşului Rouen, din nordul Franţei, în timpul revoltelor, au anunţat autorităţile locale. Ministerul de Interne a trimis 45.000 de poliţişti în stradă pentru a face faţă celei de-a patra nopţi de revolte şi a mobilizat 29 de elicoptere, potrivit News.ro.

Magazinul ar fi fost jefuit de protestatari

O sursă din cadrul poliţiei a declarat, vineri, pentru Reuters, că bărbatul a căzut de pe acoperiş, în timp ce supermarketul din suburbia Petit-Quevilly, situat în centrul comercial Bruyeres, era jefuit de protestatari.

Citește și: Poliţiştii l-au reţinut pe tânărul de 14 ani care l-ar fi înjunghiat pe adolescentul de 17 ani

Parchetul public a declarat anterior pentru BFM TV că, pe baza anchetei în curs, nu s-a stabilit că magazinul a fost supus unei tentative de jaf.

 Ministerul de Interne a trimis 45.000 de poliţişti în stradă pentru a face faţă celei de-a patra nopţi de revolte.

Ministerul de Interne a trimis 45.000 de poliţişti în stradă pentru a face faţă celei de-a patra nopţi de revolte.

[Sursa foto: Profimedia]

Ministrul de Interne al Franţei a declarat, vineri, că orele următoare vor fi decisive, el trimiţând 45.000 de poliţişti pe străzi. De asemenea, au fost mobilizate 29 de elicoptere în întreaga ţară.

Protestele au fost declanșate de moartea tânărului Nahel, în vârstă de 17 ani, care a fost ucis marţi seară, la un control rutier de un polițist. Mama tânărului îl consideră vinovat doar pe ofiţerul care i-a împuşcat fiul.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Ce făcuse șoferul strivit de tramvai în București chiar înainte de tragicul accident. ANIMAȚIE GRAFICĂ cu momentul impactului- wowbiz.ro

Citește și: Poliţistul care l-a ucis pe tânărul de 17 cere iertare familiei victimei

Ofiţerul a spus că a tras cu pistolul de teamă că băiatul ar da peste cineva cu maşina, potrivit procurorului din Nanterre Pascal Prache. „Nu dau vina pe poliţie, dau vina pe o singură persoană, pe cea care i-a luat viaţa fiului meu”, a spus mama lui Nahel, Mounia, la postul de televiziune France 5 într-un interviu, conform CNN. 

Polițistul, devastat de moartea tânărului

Mounia, ca şi alţi activişti, crede că rasa fiului ei a fost un factor în uciderea lui. Presa franceză a relatat că Nahel era de origine algeriană, iar Ministerul de Externe a emis joi o declaraţie prin care transmite condoleanţe familiei lui Nahel.

Citește și: Adolescentul ucis de poliție în Franța fusese audiat de 12 ori pentru tăinuire de viol, conducere fără permis și deținere de droguri

„A văzut o faţă arabă, un copil mic şi a vrut să-i ia viaţa”, a spus ea, referindu-se la poliţistul care a tras cu arma.

„Uciderea tinerilor astfel, cât va dura asta?”, aa firmat ea, adăugând: „Câte mame vor fi ca mine?”

Ofiţerul a spus că a tras cu pistolul de teamă că băiatul ar da peste cineva cu maşina.

Ofiţerul a spus că a tras cu pistolul de teamă că băiatul ar da peste cineva cu maşina.

[Sursa foto: Le Figaro]

Citeste si: VIDEO Bogdan de la Ploiești și Cristina Pucean nu mai formează un cuplu! Mesajul pe care artistul l-a lăsat pe rețelele de socializare. „Acesta este ultimul meu răspuns în legătură cu fosta mea relație.”- kfetele.ro

Citeste si: Alin Oprea, noi dezvăluiri despre aventurile extraconjugale ale fostei soții! Dovezile care susțin infidelitatea Larisei Uță: „După ce am confruntat-o, ea a recunoscut”- radioimpuls.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Procurorul Pascal Prache a spus că se crede că ofiţerul a acţionat ilegal utilizând arma. În prezent, el se confruntă cu o anchetă oficială pentru ucidere voluntară şi a fost plasat în arest preventiv. Laurent-Franck Lienard, avocatul ofiţerului acuzat că l-a împuşcat pe Nahel, a declarat postului de radio francez RTL că acesta a acţionat „în conformitate cu legea”. El a susţinut că urmărirea penală a clientului său a fost „politică” şi a fost folosită ca o modalitate de a calma tensiunile violente.

El a adăugat că ofițerul  a fost „devastat” de moartea lui Nahel şi nu a vrut să-l omoare.

„A comis o acţiune într-o secundă, într-o fracţiune de secundă. Poate că a făcut o greşeală, justiţia va stabili”, a afirmat Lienard.

Înmormântarea lui Nahel este prevăzută pentru 1 iulie, potrivit lui Patrick Jarry, primarul oraşului Nanterre. "Trebuie să continuăm să susţinem această familie, această mamă care îşi va îngropa mâine copilul", a declarat el presei după o întâlnire la Matignon.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si