Elena Mileșina lucra la ziarul Novaia Gazeta, interzis în Rusia. Aceasta se deplasa împreună cu un avocat, Aleksandr Nemov, spre capitala cecenă Groznîi. Cei doi investigau o anchetă și mergeau spre tribunal pentru a realiza un reportaj despre o femeie cecenă, Zaremei Musaeva.

Un reportaj i-a distrus viața

Jurnalista Elena Mileșina realiza un reportaj la momentul atacării cecenilor. Ea era într-o mașină, împreună cu avocatul Aleksandr Nemov și se îndreptau spre un tribunal din Groznîi unde o cecenă era judecată pentru că ar fi atacat un polițist.

În drumul spre tribunal, cecenii au oprit mașina celor doi și i-a atacat. Aceștia i-au rupt degetele jurnalistei, au ras-o în cap și au aruncat cu vopsea pe fața acesteia, conform grupului Memorial. Tot aceștia au declarat că avocatul a fost înjunghiat în picior.

"Au fost loviţi cu brutalitate, inclusiv în faţă, au fost ameninţaţi cu moartea, li s-a pus un pistol la tâmplă, li s-a luat echipamentul şi le-a fost distrus", a declarat pe Telegram, grupul Memorial, care activează pentru drepturile omului.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Ce făcuse șoferul strivit de tramvai în București chiar înainte de tragicul accident. ANIMAȚIE GRAFICĂ cu momentul impactului- wowbiz.ro

Citește și: Directorul spionajului rus, Serghei Narîşkin, condamnă o ”tentativă de rebeliune armată”. ,,Este clar că e o încercare de a zgudui societatea''

Cecenii i-ar fi avertizat să plece pentru a nu fi atacați

Grupul pentru drepturile omului, Memorial, a declarat că atacul cecenilor s-a datorat muncii pe care cei doi o prestau. Cecenii au atacat în semn de apărare asupra anchetei jurnalistice. Atacul a fost ca o pedeapsă pentru cei doi.

"În timp ce erau bătuţi, li s-a spus: Aţi fost avertizaţi. Ieşiţi de aici şi nu mai scrieţi nimic", a scris Memorial despre atacul cecenilor, care se pare că a fost anunțat.

Ziarul pentru care lucra Elena Mileșina, "Novaia Gazeta", condus de Dmitri Muratov, laureat al Premiului Nobel pentru Pace, a fost interzis de anul trecut în Rusia.

Autoritățile cecene nu au declarat nicio informație despre atacul cecenilor, precizează Reuters.

Citește și: VIDEO-Răsturnare de situație în Rusia. Kadîrov trimite trupe în zonele tensionate


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si