Cine este Joe Lewis- miliardarul britanic inculpat în SUA? Joe Lewis, în vârstă de 86 de ani, și-a făcut avere după ce a vândut afacerea de catering a tatălui său în 1979 și a mizat pe lira sterlină la începutul anilor 1990.

Citește și: Kylian Mbappe, apărat de Anne Hidalgo, primarul Parisului. "Nu înțeleg nimic din ce se întâmplă. Ce joc face PSG?"

Joe Lewis, a cărui familie deține clubul de fotbal Tottenham Hotspur, a fost inculpat miercuri, 26 iulie, pentru că ar fi orchestrat o schemă de tranzacționare a informațiilor privilegiate în SUA, informează Sky News.

Un document de 29 de pagini dezvăluie că procurorii din New York l-au acuzat pe miliardarul britanic că derulează o schemă de tip „inside trading”, prin care el le dezvăluia prietenilor și asociaților săi informații private de pe piața bursieră, pe care aceștia le foloseau pentru a câștiga milioane.

Citește și: Gestul uimitor făcut de Messi la Inter Miami. Gol magnific în primul meci în SUA

Avocatul miliardarului Joe Lewis, în vârstă de 86 de ani, spune că acuzațiile sunt „o eroare flagrantă de judecată”.

Joe Lewis

Joe Lewis

Joe Lewis a devenit miliardar după "Miercurea Neagră"

Joe Lewis s-a născut într-o familie de evrei în East End din Londra în februarie 1937. Ei

locuiau deasupra unui pub din Bow's Roman Road. Lewis a părăsit școala la 15 ani pentru a ajuta la conducerea afacerii de catering a tatălui său, Tavistock Banqueting.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

După ce a început ca ospătar, Joe Lewis a supravegheat extinderea companiei pe piața turistică, țintind vizitatorii americani cu experiențe de „banchet medieval” la restaurantele tematice din West End.

I-a oferit fondatorului lui Hard Rock Café și Planet Hollywood, Robert Earl, primul său loc de muncă și s-a lăudat, de asemenea, cu clubul de noapte Hanover Grand ca parte a portofoliului său.

În 1979, a vândut afacerea, ceea ce l-a făcut multimilionar și l-a văzut mutându-se în Bahamas.

Super-yachtul lui Joe Lewis

Super-yachtul lui Joe Lewis

Grupul Tavistock pe care l-a fondat după câțiva ani a câștigat de atunci peste 200 de afaceri active în 13 țări, inclusiv Tottenham Hotspur și lanțul de pub-uri din Marea Britanie Mitchells & Butlers.

După ce s-a aventurat în tranzacționarea valutară (FX), averea lui Lewis a explodat vertiginos la începutul anilor 1990, când ar fi făcut echipă cu miliardarul american George Soros pentru a paria că lira sterlină se va prăbuși din Mecanismul european al cursului de schimb (EERM).

La trei ani după ce Miercurea Neagră l-a îmbogățit, el a făcut același lucru, pariind împotriva Peso-ului mexican.

Citeste si: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire- kfetele.ro

Citeste si: Dorian Popa dă lovitura în industria alimentară! Pizza care ii poarta numele, epuizată încă de la lansare. Cât costă cel mai nou produs al artistului- radioimpuls.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Lewis sponsorizează Cupa Tavistock, îi numără pe Tiger Woods și pe jucătorul de golf sud-african Ernie Els printre prietenii săi și a cumpărat un superyacht de 100 de metri lungime numit Aviva în 2017.

"Nu-i place să vorbească cu oamenii"

În ciuda nivelurilor ostentative de bogăție, Joe Lewis este timid, potrivit Sky News. Fiica lui Vivienne, din prima căsătorie, a declarat odată unui ziar că „nu-i place să vorbească cu oamenii”.

Porecla lui, „The Boxer”, provine doar din asemănarea dintre numele său și cel al legendei boxului american Joe Louis.
Într-un interviu pentru The New York Times, el a spus:

„Una dintre recompensele succesului tău este să te bucuri liniștit de el. A fi pe prima pagină a unui ziar nu îți permite asta”.

Totuși, deciziile sale de afaceri nu au fost întotdeauna un succes.

El a suferit pierderi de până la 1 miliard de dolari după prăbușirea băncii americane de investiții Bear Stearns în timpul crizei financiare din 2008. De asemenea, preluarea prestigioasei case de licitații britanice Christie's a eșuat.

În calitate de colecționar de artă, a achiziționat lucrări de la Picasso, Matisse, Freud și Bacon.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si