Uraganul Idalia a atins ieri țărmul în apropiere de Kiten Bach în Bigband din Florida având puterea unei furtuni de categoria trei, cu rafale de vânt de 200 de kilometri pe oră, care au măturat totul în calea lor. În Florida, Georgia și Carolina de Sud a fost declarată stare de urgență și milioane de locuitori au fost evacuați din calea furtunii violente.

Doi morți și zeci de răniți în urma furtunilor din Florida

Conform meteorologilor, intensificarea rapidă a uraganului a fost stimulată de temperaturile oceanului care au fost extrem de ridicate pe tot parcursul verii.

Acoperișuri smulse, copaci prăbușiți, străzi și bulevarde complet inundate.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Imagini șocante. Cum arată interiorul casei în care un bărbat locuia cu cele 175 de pisici ale sale- antena3.ro

Citeste si: Germania afirmă că desfăşurarea de trupe nord-coreene în Ucraina reprezintă o "escaladare clară". Coreea de Nord reacționează- wowbiz.ro

Citește și: VIDEO- Furtuni dezastruoase la sfârșitul verii. În județul Bistrița Năsăud, o rupere de nori a făcut prăpăd în mai multe localități

În unele zone apa a depășit jumătate de metru, iar multe familii au rămas blocate în locuințe. O cameră de supraveghere surprinde imagini apocaliptice. O casă se zgâlțâie puternic sub furia viiturii și în câteva secunde este complet distrusă și luată de ape.

În altă parte a Floridei, o benzinărie este distrusă sub privirile îngrozite ale locuitorilor. Odată ce furtuna scade în intensitate, pagubele incredibile se văd și mai clar. Imaginile din satelit arată amploarea dezastrului: mii de case inundate, mai ales de-a lungul coastelor. În urma celei mai puternice furtuni din ultimul secol care a lovit Florida, cel puțin doi oameni au murit și mai mulți au ajuns la spital pentru îngrijiri.
Vijelia a lăsat în urma sa orașe întregi inundate, iar azi în, alte regiuni se mai putea circula doar cu barca sau caiacul.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si