Tânăra de origine română a luptat pentru armata Israelului. Din nefericire, s-a stins din viață chiar la începutul atacului, pe 7 octombrie. 

O tânără româncă se numără printre primii soldați israelieni care au fost uciși: „Pentru familia noastră este un erou care a servit țara”

O tânără româncă se numără printre primii soldați israelieni care au fost uciși: „Pentru familia noastră este un erou care a servit țara”

Iael Leibușor, românca care lupta pentru Israel

Iael Leibușor avea 20 de ani. Familia ei a plecat în anii 60 din Piatra Neamț. În cea mai groaznică sâmbătă din istoria Israelului, românca era într-un turn de supraveghere a graniței.

Înainte de a fi împușcată a reușit să anunțe armata că Israelul este atacat de  Gaza.

Unchiul tinerei Iael Leibușor s-a stabilit în comuna Breaza din Buzău. Bărbatul spune că a aflat vestea tristă întâi din presa de la Tel Aviv și ulterior de la mama și frații fetei.

Trupul neînsuflețit al fetei a fost găsit într-o unitate de graniță din apropiere de Ashkelon. Alte 20 de cadavre ale unor femei soldat erau lăsate în același loc de atacatori. Iael se afla într-un turn de supraveghere când atacatorii palestinieni au dat buzna în zidul de la graniță.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Un șofer a murit după ce a virat la stânga prin fața tramvaiului, în București. Vatmanul ar fi consumat substanțe psihoactive- wowbiz.ro

Citește și: Veste tristă despre Noya Dan, fetița de 12 ani din Israel, fan Harry Potter care a fost răpită de trupele Hamas

"A fost prima care a văzut mișcări suspecte, anunțând pe cei de la bază, de jos, au tras sirena imediat și i-au spus coboară și intră aici. A spus nu, nu, trebuie să văd, trebuie să supraveghez, să văd ce e.

Ele stăteau într-un buncăr special care probabil a fost atacat și au fost ucise pentru că, îmi dau seama că a fost o neglijență totală de pază generală, o relaxare, o greșeală totală", a povestit Lev Asaf, unchiul lui Iael Leibușor.

Iael Leibușor era caporal

Tânăra caporal și-a pierdut viața în schimbul de focuri cu militanții palestinieni. Soldatul a reușit să dea alarma în comandamentul din Ashkelon al Israelului.

Tristețe și ură pentru rudele fetei. Unchiul tinerei se arată dezamăgit de modul în care au lucrat serviciile secrete israeliene, din cauza cărora mai mulți militari, printre care se numără și nepoata lui, și-au pierdut viețile în schimbul de focuri cu militanții palestinieni.

"În primul rând, pentru familia noastră este un erou care a servit țara și în afară de asta avem în familie mulți piloți, mulți luptători, mulți tanchiști", a mai completat unchiul fetei, Lev Asaf.

Citește și: Ziua 14 război Israel-Hamas: Spitalele din Gaza mai au combustibil pentru câteva ore


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si