Ministerul Sănătății organizează un concurs de admitere în rezidențiat pe post și rezidențiat pe loc în domeniile medicină, medicină dentară și farmacie la data de 19 noiembrie 2023.

Concursul se desfășoară în centrele universitare: București, Cluj-Napoca, Craiova, Iași, Târgu Mureș și Timișoara.

Citește și: Rezidențiat 2023. Pe ce dată va avea loc? Bibliografia obligatorie pentru examen!

Concursul se desfășoară sub formă de test-grilă cu 200 de întrebări pentru fiecare domeniu, identice pentru toate centrele universitare în care se organizează concursul, pe o durată de 4 ore.

Întrebările sunt diferite, în funcție de domeniu, informează Ministerul Sănătății pe pagina rezidentiat.ms.ro.

Rezidențiat 2023. Care este punctajul minim necesar? 

Alegerea unui loc sau post este condiționată de obținerea unui punctaj minim de promovare de 65% din punctajul maxim realizat la nivel național pentru cele 200 de întrebări pentru fiecare domeniu.

Ocuparea locurilor/posturilor în specialitate se face în ordinea punctajului de promovare obținut, în limita locurilor/posturilor publicate la concurs, alcătuindu-se o singură clasificare națională pentru fiecare domeniu

Ultimele zile de înscriere la Rezidențiat 2023

Tematicile concursului de rezidențiat și bibliografia aferentă sunt diferite pe domenii.

După finalizarea înscrierilor, respectiv la data de 24 octombrie 2023, candidații nu mai pot solicita schimbarea opțiunilor de a concura într-un anumit centru universitar, sub niciun motiv.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Doctorii au descoperit un bărbat cu trei penisuri. Este primul caz de acest fel din lume care a putut fi studiat- antena3.ro

Citeste si: Arma teribilă testată cu succes de Franța. Va avea misiunea de a-i elimina pe luptătorii lui Putin aflați în Ucraina- wowbiz.ro

Un candidat poate depune un singur dosar de concurs Depunerea mai multor dosare ale aceleiași persoane pentru unul sau mai multe domenii de concurs, atrage măsura eliminării candidatului respectiv din concurs.

Cum vor arăta grilele pentru Rezidențiat 2023? Examenul are loc pe 19 noiembrie

Cum vor arăta grilele pentru Rezidențiat 2023? Examenul are loc pe 19 noiembrie

[Sursa foto: Pexels.com]

Cum vor arăta grilele pentru Rezidențiat 2023

Caietele de concurs au un număr de 200 de întrebări pentru domeniul medicină.

Cele 200 de întrebări de concurs sunt de două tipuri, astfel:

a) 25% din total sunt întrebări tip complement simplu, cu un singur răspuns corect posibil din 5; se notează fiecare întrebare cu răspuns corect cu 4 puncte; dacă la aceste întrebări candidații marchează mai mult sau mai puțin de un răspuns corect, întrebarea se anulează (punctaj 0);

b) 75% din total sunt întrebări tip complement multiplu, cu 2—4 răspunsuri corecte; fiecare întrebare cu răspunsuri corecte este notată cu 5 puncte; dacă la aceste întrebări candidatul marchează mai puțin de două sau mai mult de 4 răspunsuri, întrebarea se anulează (punctaj 0)

În caietul de concurs se precizează întrebările de tip complement simplu și întrebările de tip complement multiplu.

Citeste si: Statul român oferă suma de 700 de lei pentru femei! Care sunt criteriile necesare?- kfetele.ro

Citeste si: Bianca Drăgușanu, reacție după ce a fost acuzată că a circulat pe contrasens. Imaginile au devenit virale- radioimpuls.ro

Citeste si: După două ierni călduroase, Europa trebuie să se pregătească pentru temperaturi scăzute. Cum ar putea La Nina să crească prețurile- antena3.ro

Departajarea candidaților cu punctaj egal se face pe baza punctajului ponderat, care reflectă modul în care candidații au răspuns la întrebările considerate cu grad de dificultate mai mare.

Departajarea candidaților care au obținut punctajul maxim posibil se face prin susținerea unei probe suplimentare de departajare.

Această probă constă în 100 de întrebări din tematica și bibliografia aprobate, de tip complement multiplu, alcătuite cu 24 de ore înainte de susținerea probei, într-un sediu securizat. Această probă are loc în ziua de sâmbătă, 25 noiembrie 2023, în centrul universitar București.

Cum arată grilele corecte de la sesiunea din 14 mai 2023 a concursui național de intrare în rezidențiat în domeniul medicină:

Caiet tip A- grila corectă din 14 mai 2023

Caiet tip B- grila corectă din 14 mai 2023

Caiet tip C- grila corectă din 14 mai 2023

Caiet tip D- grila corectă din 14 mai 2023

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si