Ligia Deca a spus că „aşa ceva nu trebuie să se mai întâmple în România”. Ministrul Educației a mai vorbit despre un ajutor pentru școala prăbușită din Odorheiu Secuiesc.

Prima reacție a ministrului Educației după tragedia de la Odorheiu Secuiesc: „ îmi manifest toată empatia pentru familii, pentru comunitatea școlară”

Prima reacție a ministrului Educației după tragedia de la Odorheiu Secuiesc: „ îmi manifest toată empatia pentru familii, pentru comunitatea școlară”

Prima reacție a ministrului Educației după tragedia de la Odorheiu Secuiesc:

„Suntem în legătură cu colegii noștri de la Inspectoratul Școlar Județean, am fost în legătură și cu colegii noștri de la Departamentul pentru situații de urgență.

Situația este în flux. În continuare se încearcă identificarea tuturor celor care ar fi putut fi în clădire. Sunt o serie de informații referitoare la răniți care au fost transportați la spital. Fiind în evoluție situația, permiteți-mi să nu speculez cu privire la număr de victime, însă îmi manifest toată empatia pentru familii, pentru comunitatea școlară și vă promit că Ministerul Educației va face tot ceea ce ține de instituție pentru ca să primească ajutorul de care vor avea nevoie în zilele următoare”, a spus Ligia Deca imediat după tragedia din Harghita.

4 elevi au fost prinși sub zidurile internatului

Tragedie la internatul catolic din Odorheiu Secuiesc, Harghita. 4 din 97 de elevi ai școlii internat au fost prinși sub dărâmături, când un perete al clădirii s-a surpat și a căzut cu tot cu etaj, ducând la un morman de moloz. 

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Imagini șocante. Cum arată interiorul casei în care un bărbat locuia cu cele 175 de pisici ale sale- antena3.ro

Citeste si: Germania afirmă că desfăşurarea de trupe nord-coreene în Ucraina reprezintă o "escaladare clară". Coreea de Nord reacționează- wowbiz.ro

În dărâmături au fost prinse 4 victime, 3 fete și un băiat. Alarma a fost dată de un pompier care se afla prin zonă în timpul liber. Bărbatul a auzit zgomotul din momentul prăbușirii si a văzut norul de praf.

Întâi au scos o fată, prima victimă, conștientă, care a fost dusă la ambulanță. A doua victimă era în stare de semiconștiență, i s-au acordat îngrijiri medicale.

A treia fată a fost scoasă în stare de inconștiență, în stop cardiorespirator. I s-au aplicat manevre de resuscitare, a răspuns acestora, dar a rămas în comă. Tânăra a fost transportată ulterior la spitalul din Târgu Mureș.

Toate fetele erau la etajul superior. Cea de-a patra victimă, un băiat de 17 ani, a fost scos mult mai târziu de sub dărâmături. Se afla la demisol când s-a prăbușit clădirea. După protocolul de 45 de minute de resuscitare, adolescentul a fost declarat decedat.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si