Un accident îngrozitor în care au fost implicate 8 persoane, între care patru copii, s-a produs, marţi, pe Drumul European 85, în judeţul Bacău.

Citește și: A murit eleva de 17 ani care se afla în comă după tragedia de la Odorheiu Secuiesc

Totul a fost cauzat de un șofer inconștient de 28 de ani din Vrancea care a condus un autoturism echipat cu anvelope de vară, în condițiile în care drumul era plin de zăpadă.

Mașina în care se aflau 8 persoane a derapat și a izbit un copac de pe marginea drumului. 

La faţa locului s-au deplasat mai multe echipaje medicale, dar şi de Poliţie. Doi copii au fost găsiţi în stop cardiorespirator şi nu au putut fi salvaţi.

Sfârșit tragic pentru doi copii în accidentul de pe E85

La sosirea forţelor de intervenţie, doi minori se aflau în stop cardiorespirator. Din nefericire, în ciuda eforturilor depuse de echipajele medicale, a fost declarat decesul acestora”, a transmis ISU Bacău.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Potrivit IPJ Bacău, celelalte şase victime implicate în accident sunt conştiente, cu multiple traumatisme, fiind preluate de către ambulanţele SMURD şi SAJ pentru a fi transportate la spital.

Cum s-a produs teribilul accident

Un conducător auto de 28 de ani, din județul Vrancea în timp ce conducea un autoturism echipat cu anvelope de vară, pe sensul de mers Bacău- Adjud, a pierdut controlul directiei, a pătruns pe contrasens și a părăsit partea carosabilă intrând în coliziune cu un arbore.

În autoturism se mai aflau 3 adulți și 4 minori. Ca urmare a impactului teribil, doi minori (de 1 si 3 ani) pasageri în spate au fost declarati decedati dupa resuscitare.

Conducătorul auto și pasagerul din dreapta față (un barbat de 30 ani) au fost raniti grav, transmite IPJ Bacău.

De asemenea, ⁠2 minori (de 1 si 6 ani) aflați în spate au fost ranit usor. Două femei (de 23 si 28 ani)- pasageri spate- de asemenea au fost ranite usor.

Traficul a fost blocat pe ambele sensuri pentru intervenție.

Citeste si: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire- kfetele.ro

Citeste si: Tradiția pe care Lora a refuzat să o respecte la nuntă: ”Este un obicei barbar”- radioimpuls.ro

Citeste si: Uleiul care te ajută să ai un somn profund şi odihnitor. Lidia Fecioru: "Ne ajută să ne calmăm frica de a nu fi auziți și văzuți"- antena3.ro

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest și drugtest, rezultatul fiind negativ.

Avertismentul Poliției Rutiere pentru șoferi, în condițiile traficului de iarnă

În urma comunicatului Administrației Naționale de Meteorologie, de COD GALBEN pentru județul Buzău, avertizare meteo ce vizează ninsori la munte, precipitații mixte în zonele joase de relief și intensificări ale vântului, ce implică condiții pentru depunerea unui strat de zăpadă, Poliția Rutieră recomandă tuturor conducătorilor de autovehicule următoarele:

  • dotați autovehiculele cu anvelope pentru sezonul rece;
  • verificați starea traseului pe care urmează să îl parcurgeți și prognozele meteo;
  • verificaţi funcţionarea sistemelor de degivrare şi de lumini, echipaţi autoturismul cu lopată, perie/mătură, racletă, sac cu sare/nisip şi lanţuri antiderapante;
  • evitaţi acţionarea bruscă a mecanismului de direcţie şi a sistemului de frânare al autovehiculului;
  • nu uitaţi că în cazul în care partea carosabilă este alunecoasă, pentru a încetini trebuie folosită frâna de motor
  • pentru a putea opri în condiţii de siguranţă în situaţia în care autovehiculul care circulă în faţă frânează brusc, trebuie mărită distanţa în mers.

În condiţii de temperaturi scăzute, chiar şi când drumul este uscat, se pot întâlni porţiuni unde există risc de formare a poleiului. De aceea, evitaţi deplasările pe drumurile publice, chiar și pe distanţe scurte, dacă autovehiculul nu este echipat cu anvelope de iarnă.

Acționați pedala de accelerație cu moderație atunci când drumul este acoperit cu zăpadă, gheață sau polei. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si