”S-a dat startul distracției lângă Capitală! Cel mai mare festival de barbeque din Europa și-a deschis porțile și îi așteaptă pe un oameni în număr cât mai mare. Peste 200 de bucătari din jurul lumii îi vor purta pe vizitatori într-o adevărată călătorie culinară”, a transmis Silvia Ioniță.

Ce delicatese pot fi găsite la eveniment?

Caruselul de purceluși și carne gătită în stil brazilian sunt doar câteva dintre atracțiile de la cel mai mare festival al grătarelor din Europa.

Evenimentul se ține în Snagov și are peste 50 de standuri cu fel și fel de cărnuri delicioase pentru toate gusturile.

”Ne jucăm! Încântăm publicul cu ceva spectaculos! După cum prea bine știți suntem la a 2-a ediție a celui mai mare eveniment barbeque din România. Punctul de atracție este această roată carusel cu porci și aici începem să-i preparăm. Avem pulled pork, facem coaste, astfel încât toți clienții să fie mulțumiți”, spune un bucătar.

Citește și: Care este mâncarea viitorului? Cercetători din mai multe țări au venit să le studieze la noi în țară

”Îți face poftă, îți face foarte mare poftă. Asta admiram acum. E impresionant, nu înțeleg cum de nu se ard, cum de nu se încing toți rulmenții și toate lanțurile din spate, dar da, e drăguț pentru festival, de reclamă merge.

Ne plimbăm ca să ni se facă foaie mai întâi și după să mergem. Ce ți-a făcut cu ochiul, doar roata asta? Nu, zona de vită, oaie de la început, zona de pui și suntem mai mulți. O să mergem fiecare de unde vrea să guste”, a explicat un tânăr.

Foarte frumos! Nu suntem de aici, suntem turiști, dar super ok. Ați apucat să gustați ceva? Da, da, da.

Ce v-a plăcut cel mai mult? Tot! Grătarele sunt superbe”, a mai adăugat un participant.

Cât costă bunătățile de la festival?

Peste 200 de șefi din jurul lumii îi vor încânta pe vizitatori cu cele mai inedite show-uri de life cooking și concursuri.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Imagini șocante. Cum arată interiorul casei în care un bărbat locuia cu cele 175 de pisici ale sale- antena3.ro

Citeste si: Germania afirmă că desfăşurarea de trupe nord-coreene în Ucraina reprezintă o "escaladare clară". Coreea de Nord reacționează- wowbiz.ro

”Aici e o adevărată nebunie. Grătarul carusel unde facem picanha braziliană și asado este un sistem foarte ingenios. Acolo avem cărbuni, grătar pe cărbuni apoi trece prin grătar, pe gaz, după care acolo se afumă prin lemn de cireș și de prun. Este un low cooking, un concept foarte bun pentru vită, care avem o calitate superioară a vitei”, a povestit un bucătar.

”Aici avem 2 berbecuți care ăsta mai durează un pic, ăsta este gata și putem să vă servim să gustați din el. La acest festival să vă spun sincer, porția costă doar 80 de lei. Am zis să fie ceva pentru fiecare. Include și cartofii natur cu usturoi, cu sosurile noastre făcute tot de noi aici preparate pe loc, cu murături. La fel, murături tradiționale în saramură, pâine, mămăligă, fiecare după gusturi”,

a mai povestit alt chef.

Ce vrei să încerci de aici? Uite pastrama asta cu numele obscen ”, a spus un alt participant.

Citește și: Cât costă un kilogram de miez de nucă în Piața Obor din București

Și cei mici au parte de distracție cum nu s-a mai văzut! De la tobogane gonflabile, trambuline și mașinuțe electrice. Călătoria cultural culinară continuă pentru cei care vor să aibă parte de o experiență vip.

Citeste si: Veste proastă pentru gospodinele care au centrală termică și stau la casă. Ce modificări se anunță?- kfetele.ro

Citeste si: Cine este Radu Ioan Budeanu, fiul Deliei Budeanu și moștenitorul dinastiei Budeanu- radioimpuls.ro

Citeste si: Efectul cafelei, vinului și ciocolatei asupra creierului. Ce spune medicul Leon Dănăilă- antena3.ro

”Am încercat aici să creăm condiții vip, adică condiții de confort pentru oamenii care își doresc să fie festival, dar își doresc și puțin confort, să mănânce la o masă înaltă, să nu stea la cozi. Intern, ales să aibă parte de un show din partea bucătarilor din festival cum e Orlando Zaharia și o mică petrecere ”, a mărturisit orgazinorul.

Festivalul durează 3 zile, iar prețul unui bilet începe de la 80 de lei.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si