Telefonul mobil a devenit pentru fiecare din noi un accesoriu de care ne e foarte greu sau aproape imposibil să ne despărțim, căci ne aduce amuzament, relaxare, ne și ajută să muncim și să ne informăm, dar și să ținem legătura cu cei dragi. 

În ultimii ani, de când pe piață se găsește orice model de smartphone, la orice preț, toată lumea deține cel puțin unul, încă de la o vârstă fragedă. 

Citește și: VIDEO- Ce aplicații folosesc seniorii? Vârstnicii sunt mereu conectați online

Telefonul mobil, un pericol pentru sănătate 

Iar asta este și un beneficiu, dar și o potențială problemă, cel puțin pentru bărbați. Nu o spunem noi, ci trag un semnal de alarmă experții, în urma unui studiu, care, însă, nu este unul sigur. 

Deși nu există dovezi concludente care să ateste legătura dintre unele probleme de sănătate și telefoanele mobile, totuși, sunt semne că acestea ar putea provoca tumori cerebrale.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Un studiu realizat recent a arătat o creștere de 200% a cazurilor de tumori cerebrale care sunt asociate cu utilizarea telefoanelor mobile și locul în care-l ținem atunci când nu-l folosim.

Mai mult decât atât, cele mai vizate, spun studiile, sunt persoanele de gen masculin. Concret, experții spun că undele electromagnetice au efecte negative asupra fertilității masculine. Concret, radicalii liberi emise de undele electromagnetice ale telefonului mobil pot afecta calitatea vieții reproducătoare a bărbaților.

Telefon mobil

Femeie cu telefonul în mână, pe canapea

[Sursa foto: Freepik]

Citește și: Ce telefon avea Cătălin Cherecheș la el când a fost capturat? Traficanții de droguri mai folosesc acest tip de mobil crezând că nu pot fi interceptați

Pentru că toate aceste detalii nu sunt concludente încă, experții vin cu recomandări pentru utilizarea sigură a telefoanelor mobile.

Iar principala sugestie este de a evita purtarea telefonului mobil în buzunarul pantalonilor pentru perioade lungi. În acest caz, recomandarea fiind aceea de a ține telefonul mobil cât mai departe de corp, de piele, cel mai sigur loc fiind punerea acestuia într-o geantă sau într-un rucsac, iar acasă cât mai departe de locul unde dormim. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si