„În ceasul al 12-lea, dezastrul din Galați a creat panică în rândul autorităților. În acest județ, precum și în Vaslui, s-a declarat stare de alertă pentru o lună, iar efectivele forțelor de intervenție au fost suplimentate. Aproape o mie de pompieri au fost relocați, din toată țara, și trimiși în zonele grav afectate. Între timp, bilanțul morților crește: încă o persoană luată de ape a fost identificată aseară de autorități.

Astfel, numărul total al victimelor a ajuns la șapte”, a spus Cristina Dorobanțu.

Citește și: VIDEO Tragedie repetată în județul Galați. Ce a condus la dezastru?

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Un șofer a murit după ce a virat la stânga prin fața tramvaiului, în București. Vatmanul ar fi consumat substanțe psihoactive- wowbiz.ro

Ministrul de Interne a admis instituirea stării de alertă în județele Galați și Vaslui. În plus, aproape o mie de pompieri au fost relocați la nivelul întregii țări și trimiși să ofere ajutor forțelor de intervenție din Galați.

Citește și: VIDEO Povestea copiilor mutați în pod după potop

Este deja a treia inundație în ultimii ani, iar oamenii din Slobozia Conachi, Cudalbi sau Pechea vor să vadă ceva concret.

„Astfel de inundații nu pot fi evitate”, a spus Mircea Fechet, ministrul Mediului.

Ca bilanț, 15.000 de persoane au fost afectate de viituri, iar 5.400 de case au căzut din cauza apelor.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si