Candidații care au trecut în turul al doilea al alegerilor din Republica Moldova, Maia Sandu și Alexandr Stoianoglo, nu se bat pentru salariul de președinte al Moldovei, miza fiind mult mai mare decât atât.

Citește și: VIDEO "Diaspora a demonstrat că rămâne conectată la țară" Maia Sandu, prima reacție după rezultatul alegerilor din Republica Moldova

Cei doi candidați ajunși în turul al doilea al alegerilor prezidențiale din Republica Moldova reprezintă două tabere opuse: Maia Sandu vrea să continue parcursul european al țării sale, în timp ce adversarul politic

este apropiat de Moscova și de interesele Rusiei.

Ce salariu are președintele Moldovei

Maia Sandu, candidatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) care aspiră la un nou mandat de președinte, a avut în 2023 un salariu anual de circa 263.408 lei moldovenești (circa 13.600 euro) de la Președinția Republicii Moldova.

La indemnizația fixă de președinte s-au adăugat aproape 96.000 de lei moldovenești sub formă de diurne pentru deplasările în străinătate, suma reprezentând circa 4.960 euro.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Scenariul NATO pentru război cu Rusia în 2027. Care ar fi primele țări invadate de ruși- antena3.ro

Citeste si: Animalele care nu vor mai putea fi ucise. Fermele se vor închide. Angajații trebuie să își găsească alt loc de muncă- wowbiz.ro

În total, veniturile lunare ale președintelui Republicii Moldovei s-au ridicat la valoarea de circa 1.500 de euro. 

Ce salariu are președintele Moldovei

Ce salariu are președintele Moldovei

[Sursa foto: Facebook / Maia Sandu]

Ce salariu are președintele României

Spre comparație cu președintele Republicii Moldova, șeful statului român câștigă de circa 4 ori mai mult. 

Indemnizația brută lunară pentru președintele României este de 24.960 lei. Astfel, Iohannis câștigă aproximativ 5.000 de euro brut pe lună pentru activitatea sa politică.

După ce va pleca de la Palatul Cotroceni, Klaus Iohannis are dreptul la o indemnizație de fost șef de stat, care în prezent este de circa 17.000 de lei pe lună, aproximativ 3.400 euro.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si