Coreea de Nord ar fi trimis încă 1.500 de soldați în Rusia, a transmis miercuri agenția de informații din Coreea de Sud, care estimează că aproximativ 10.000 de soldați vor fi dislocați din Asia pe frontul din Ucraina până în decembrie.

Citește și: "E primul pas spre un război mondial". Cei 10.000 de soldați din Coreea de Nord trimiși în Ucraina ar putea arunca în aer butoiul cu pulbere

Potrivit The Moscow Times, cea mai recentă desfășurare de trupe aduce numărul soldaților nord-coreeni în Rusia la 3.000, după cum a dezvăluit parlamentarul Park Sun-won după un briefing al Serviciului Național de Informații (NIS) de la Seoul.

"Se crede că încă 1.500 de soldați au fost dislocați în Rusia... așa că sunt aproximativ 3.000 de soldați nord-coreeni mutați până acum în Rusia”, a declarat Park, care face parte din comisia de informații a parlamentului.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: O tânără a dispărut misterios după o petrecere din Spania. Poliția crede că a fost zdrobită și incinerată din greșeală- antena3.ro

Citeste si: Proba ADN care a dus la depistarea suspecților în cazul Ioan Crișan. Ce s-a întâmplat între el și fiica lui înainte de crimă- wowbiz.ro

„Desfășurarea planificată a aproximativ 10.000 de soldați din Coreea de Nord în Rusia este așteptată până în decembrie”, a adăugat el.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat recent că există informaţii despre pregătirea a două unităţi cu posibil până la 12.000 de soldaţi nord-coreeni care ar urma să participe la război alături de forţele ruse.

Şeful Pentagonului confirmă: Trupe nord-coreene sunt în Rusia

Secretarul american al apărării, Lloyd Austin, a declarat miercuri că există dovezi că trupe nord-coreene se află în Rusia şi că rămâne de văzut ce ar face acestea acolo, informează presa de la Washington.

„Există dovezi că există trupe ale RPDC în Rusia”, a declarat Austin reporterilor la Roma. "Ce fac ele mai exact? Rămâne de văzut. Acestea sunt lucruri pe care trebuie să le rezolvăm”, a adăugat Austin.

Citeste si: Anunț important pentru elevele și studentele din țară! Noi tichete sociale de la Guvern- kfetele.ro

Citeste si: Cât ar fi plătit fiica milionarului Ioan Crișan pentru a-și ucide tatăl. Laura Crișan a fost arestată. Detalii cutremurătoare din anchetă- radioimpuls.ro

Citeste si: China a creat cel mai puternic magnet din lume, de 800.000 de ori mai puternic decât câmpul magnetic al Pământului- antena3.ro

"Dacă sunt cobeligeranţi, dacă intenţia lor este de a participa la acest război în numele Rusiei, aceasta este o problemă foarte, foarte gravă", a spus el. "Va avea impact, nu numai în Europa. De asemenea, va avea un impact şi în Indo-Pacific”, a subliniat şeful Pentagonului.

Austin a spus că nu este clar ce ar obţine Coreea de Nord din această desfăşurare, dar aceasta sugerează slăbiciuni semnificative în capacitatea militară a Rusiei, care a trebuit să apeleze la aliaţii Iran şi Coreea de Nord pentru ajutor în războiul său împotriva Ucrainei.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si