„I-am spus că dacă încep să bombardeze orașul hainele nu vor mai fi de folos morților.”, a spus un refugiat ucrainean.

Și-au luat copii din calea bombelor și au fugit

Sirenele se auzeau deja asurzitor în Vinița când Sașa i-a spus soției să pună în bagaje doar strictul necesar pentru cei 3 copii ai lor. Hotărâse deja să facă tot ce se poate pentru a-și salva familia.

„Eu dormeam și când Sașa mi-a zis trebuie să plecăm eu eram încă adormită și nu-mi venea să cred ce se intamplă.

Când am început să adunăm toate lucrurile mi se înmuiaseră mâinile și picioarele, inițial am crezut că mergem doar o zi la parinți.

Soția se întreba cum să lăsăm aici tot, casa, mașina, aveam un depozit plin cu produse, dar eu i-am zis că terbuie să salvăm viața copiilor și că așa cum ne-a dat Dumnezeu până acum ne va da în continuare și le vom face din nou.” , a spus bărbatul.

Citeste si: Criza din Ucraina afectează prețurile carburanților în România. Litrul de benzină a depășit pragul de 7 lei

Cu durere în suflet au fost nevoiți să-și lase în urmă părinții și frații.... și au trecut granița țării lor fară să știe unde va mai fi acasă pentru ei, cine le va oferi un acoperiș deasupra capului sau un pat cald copiilor.

Norocul a facut ca în calea lor să iasă Catălina.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

„Aseara am mers în gara de nord...i-am luat acasă. Mi s-a rupt sufletul...i-am luat și am venit acasă.”, a spus Cătălina.

Cătălina i-a primit în casa ei ca pe propria familie. Aici vor sta până vor lua drumul Turciei, acolo unde Sasha și soția se gândesc să stea până când se vor putea întoarce acasă.

Este și cazul Kristinei, o studentă în vârstă de 22 de ani

Kristina, o studentă în vârstă de 22 de ani, este și ea una dintre refugiatele care au fugit din calea bombardamentelor. A ajuns în București împreună cu mama și fratele ei, în timp ce tatăl a rămas în Ucraina. În ziua în care rușii au început să atace, Kristina îi sărbătorea ziua de naștere mamei sale, la Kiev. 

„Nu se aștepta să își petreacă ziua de naștere în acest fel. A fost ziua ei de naștere luni, venise la Kiev să sărbătorească cu mine și să își vadă prietenii.” ,a spus ea.

„Fratele meu a sunat-o și i-a spus Mamă, m-am trezit pentru că am auzit o explozie aici! Casa noastră din Odesa nu este foarte departe de aeroport.”

Citeste si: VIDEO| Românii s-au mobilizat așa cum nu au făcut-o niciodată pentru a-i ajuta pe vecinii din Ucraina

Kristina a devenit din prima zi a războiului stâlpul familiei. Ea și-a mobilizat familia și au fugit în România. Au reușit să intre în țară prin Vama Isaccea, iar de acolo au fost preluate de un român care s-a arătat dispus să le cazeze în Capitală. 

„Par puternică pentru că este responsabilitatea mea să am grijă de familia mea. Eu i-am convins să vină în România, pentru că nu voiau!”, a spus Kristina.

Când vorbește despre tatăl ei sau despre prieteni, care au rămas la război, Kristina nu plânge. Știe că trebuie să rămână puternică pentru mama și fratele mai mic. Ochii i se umplu insa de lacrimi atunci când este întrebată despre personajul principal al Ucrainei, președintele Volodimir Zelensky.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

„Suntem foarte mândri că ...scuze...suntem mândri că nu a părăsit Ucraina, deși a avut această posibilitate...”, a spus Kristina despre Zelensky.

În același apartament s-au refugiat și Katerina și sora ei Valentina, două ucrainence din Izmail.

„Acolo bombardează...e situația grea...suntem înconjurați. Am spus hai să venim...am văzut că oamenii din România ajută, am zis că poate pot să ne ajute.”, a spus Katerina.

Un gând însă o macină. Soțul, dar și prietenii ei au rămas la luptă.

„De la 18 ani, până la 60 nu pot să vină. Au rămas să se lupte acolo...Sper că țara noastră va invinge, noi credem în președintele nostru!”, a adăugat ea.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si