Regele Charles susține primul Discurs al Tronului, în calitate de monarh. Acest discurs marchează începutul ședinței anuale a Parlamentului, unde se discută problemele care vor fi abordate.

Evenimentul este de o importanță majoră în întreaga lume, întrucât marchează conexiunea între monarhie și Guvern.

Regele Charles

Regele Charles

[Sursa foto: Capturi Facebook]

Regele Charles, prim Discurs al Tronului în calitate de monarh

Regele Charles al III-lea al Mării Britanii susține primul Discurs al Tronului, în calitate de monarh.

Este al doilea Discurs al Regelui susținut de Regele Charles. În anul 2022, acesta a susținut discursul la ședința anuală a Parlamentului din cauza stării precare de sănătate a mamei sale, Regina Elisabeta a II-a.

Discursul Regelui, numit și Discursul Tronului, este o tradiție în Marea Britanie, care simbolizează puternica conexiune între monarhie și Guvern. Acest discurs are loc în fiecare an, la începutul ședinței Parlamentului, unde se discută prioritățile și problemele pe care guvernanții le vor aborda în anul următor.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Discursul susținut de Regele Charles este scris de Guvern și se susține în Camera Lorzilor a Parlamentului Regatului Unit. Discursul Tronului este susținut la începutul ședințelor Parlamentare pentru a exprima autoritatea monarhiei, chiar dacă puterea politică revine Guvernului.

Citește și: VIDEO- Meghan Markle radiază la cina aniversară cu Prințul Harry, după ce familia regală i-a ignorat discret: ”William și Kate sunt "sătui" de Meghan”

Regina Elisabeta a II-a și Discursul Tronului

În anul 1964, Regina Elisabeta a II-a a fost fotografiată în timp ce susținea Discursul Regelui. După apariția emblematică de pe coperta unei reviste, în timp ce rostea discursul, Regina Elisabeta a afirmat, potrivit m.dcnews.ro, următoarele: „Sper că vă dați seama că nu am scris prostiile astea”.  

Tradiția Discursului Tronului își are originile în Parlamentul Medieval. Încă de atunci, monarhul citea discursul de pe tronul regal care se află în Camera Lorzilor. Regele susține discursul în fața membrilor din Parlament. Aceștia intră în Camera Lorzilor și ascultă Discursul Regelui în picioare. În timp ce susține discursul, regele nu trebuie să manifeste niciun fel de simpatie față de partidele politice.

Regele Charles, Discurs al Tronului în calitate de monarh

Regele Charles, Discurs al Tronului în calitate de monarh

[Sursa foto: Capturi Facebook]

Regele Charles al II-lea, în vârstă de 74 de ani, a preluat conducerea monarhiei după moartea mamei sale, Regina Elisabeta a III-a. 

Regina Elisabeta s-a stins din viață pe data de 8 septembrie 2022, după ce a domnit timp de 70 de ani.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si