Close sidebar
Close sidebar

Regele Thailandei, monarhul cu cea mai îndelungată domnie din lume, a murit

Regele Thailandei, Bhumibol Adulyadej,suveranul cu cea mai îndelungată domnie din lume, 70 de ani, a încetat din viaţă, a anunţat joi Casa Regală de la Bangkok, citată de Reuters.

,


DISTRIBUIE
acest articol

Într-un comunicat publicat miercuri, Casa Regală a anunţat că starea suveranului în vârstă de 88 de ani, care şi-a petrecut cea mai mare parte a ultimului an internat în spital, nu este stabilă. El nu putea respira fără ajutorul aparatelor şi a contractat o nouă infecţie. Anterior el a făcut hemodializă.

Toţi cei patru copii ai regelui, inclusiv prinţul moştenitor Maha Vajiralongkorn, au mers joi la spital, pentru a doua zi consecutiv, pentru a fi alături de tatăl lor.

Pentru thailandezi, monarhul este o figură unificatoare, pe fondul incertitudinii politice care afectează ţara în ultimii ani.

Legile extrem de dure privind infracţiunile de lezmajestate din ţară interzic orice discuţie privind sănătatea suveranului. De asemenea, eventuale planuri privind succesiune sunt pedepsite prin închisoare.

În cursul dimineţii de joi, sute de oameni s-au strâns la spitalul din Bangkok pentru a-şi exprima susţinerea pentru rege.
O parte au purtat galben – culoarea regelui – alţii au ales roz – o culoare care semnifică însănătoşirea.

Citeste si: Data la care urmează să fie virați banii pentru bursele elevilor aferente lunilor septembrie şi octombrie: Banii vor fi virați direct pe carduri- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Imagini rare cu Pământul din spațiu: Canale de maree au lăsat dâre adânci printre insulele preferate de pirați din Bahamas- antena3.ro

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI