Directorul festivaului de la Cannes, Thierry Frémaux, a fost cel care a anuntat initial moartea regizorului, informatia fiind apoi confirmata de un prieten al lui Michael Cimino, citat de New York Times, informeaza news.ro.

Michael Cimino a marcat cinematografia prin "Vanatorul de cerbi", o epopee de trei ore care evoca razboiul din Vietnam prin intermediul vietii a trie prieteni. Filmul a obtinut 5 premii Oscar in 1979, printre care cel mai bun film si cel mai bun regizor.

Sambata, Robert de Niro a declarat: "Munca noastra impreuna este ceva ce imi voi aminti intotdeauna. Ne va lipsi enorm".

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Doctorii au descoperit un bărbat cu trei penisuri. Este primul caz de acest fel din lume care a putut fi studiat- antena3.ro

Citeste si: Arma teribilă testată cu succes de Franța. Va avea misiunea de a-i elimina pe luptătorii lui Putin aflați în Ucraina- wowbiz.ro

Michael Cimino a regizat opt lungmetraje in cariera sa inceputa in 1974. Debutul a venit graşţie lui Clint Eastwood, care i-a propus sa regizeze filmul ”Pe urmele banilor/ Thunderbolt and Lightfoot”, pentru care Jeff Bridges a primit o nominalizare la Oscar.

Pentru cel de-al doilea film al sau, pe care l-a produs şi regizat, ”Vanatorul de cerbi/ The Deer Hunter” (1978), cu Meryl Streep şi Robert De Niro in rolurile principale, Michael Cimino a fost recompensat cu doua premii Oscar, la categoriile ”cel mai bun regizor” şi ”cel mai bun film”.

Al treilea lungmetraj al sau, ”Taramul fagaduinţei/ Heaven s Gate” (1980), cu John Hurt, Christopher Walken şi Kris Kristofferson, a fost un dezastru privind critica şi incasarile. I-au urmat alte cinci lungmetraje, intre care s-a remarcat ”Ore de disperare/ Desperate Hours” (1990), cu Mickey Rourke şi Anthony Hopkins in rolurile principale.

In 2001, a scris romanul ”Big Jane”, iar doi ani mai tarziu a colaborat cu Francesca Pollock pentru volumul ”Conversations en miroir”.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si