Află ce secret au gospodinele pentru cea mai delicioasă rețetă de varză murată!

Ingrediente

15 kg de varză albă;

aproximativ 15 litri de apă;

Citeste si: Meniu de post pentru o săptămână: Ce să mănânci în fiecare zi?

30 de grame de sare grunjoasă neoidată la fiecare litru de apă;

1-2 bucăți de sfeclă roșie (aproximativ două kilograme);

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

o crenguță de busuioc;

2-3 tulpini de mărar.

Mod de preparare

Dezinfectați bidonul sau butoiul cu apă fierbinte, soluție specială și bicarbonat de sodiu. Puteți prepara soluția din bicarbonat de sodiu și din apă. Se pune o lingură cu vârf de bicarbonat de sodiu, la un litru de apă.

Umpleți butoiul și îl lăsați așa în jur de 2-3 ore, apoi îl clătiți cu apă caldă.

La final, clătiți și cu apă rece.

Se îndepărtează primele două straturi ale verzei, apoi se poate îndepărta și cotorul. Se curăță sfecla, mai exact coaja acesteia, și se taie în două sau în patru. Se rup tulpinile de mărar în capete de câte 10 sau 15 centimetri lungime.

Se folosesc 30 de grame de sare la un litru de apă rece pentru saramură. Un alt truc utilizat de gospodine este acela de a adăuga două sau trei verze mici, după doar câteva zile.

Acest lucru ajută la scăderea dimensiunii verzelor din butoi, iar în acest fel se mai face loc și de altele.

Următorul pas este așezarea verzelor. Se pun pe fundul butoiului busuioc și câteva bucăți de sfeclă roșie. Ulterior se ia varza rând pe rând. Căpățânile cele mai mari trebuie să fie puse primele, la fundul butoiului. Verzele se pun neaparat cu cotorul în sus.

Puteți pune bucățile de sfeclă rămase printre verze și bețele de mărar. La final, adăugați o greutate peste varza din butoi.

Urmează să umpleți butoiul cu saramură,  treptat. Puneți capacul la bidon și îl înfiletați bine. După acest interval de timp, cu ajutorul unui furtun scoateți jumătate din saramură. Repetați procesul la fiecare două zile, timp de două săptămâni.

Citeste si: Câtă sare se pune la varza murată? O rețetă delicioasă pentru iarnă

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si