Reţetă de ardei umpluţi de post: Nici nu îţi dai seama că nu au carne
Odată cu postul Adormirii Maicii Domnului, gospodinele încearcă diverse preparate de post. Astfel, astăzi vă prezentăm o rețetă de ardei umpluți de post foarte gustoasă și ușor de făcut.
Mai intâi ardeii se spala, se scot cotoarele si se lasa la scurs. Ceapa si morcovul se curata, se spala, se taie cubulete, iar morcovul se da pe razatoarea mica. Orezul se spala bine si se scurge.
După care, într-o craticioara se pune uleiul, apoi ceapa si morcovul se amesteca bine, se pune putina apa calda si se lasa la inmuiat. Se adauga orezul si o cescuta de apa calda, amestecand continuu pana scade zeama. Se adauga cateva linguri de suc de rosii, sare si piper dupa gust si se stinge focul. Se adauga patrunjelul verde.
Trebuie să lasati compozitia putin la racit si se umplu apoi ardeii.
Rosia se taie felii mai groase si se pune cate un capacel la fiecare ardei. Duupă care, se aseaza ardeii intr-o oala mai inalta, se adauga rosiile in bulion mixate si apa calda cat sa acopere ardeii. Se pune sare si piper, se mai adauga 2 linguri de ulei peste zeama si se pune oala la cuptor, la foc mediu 45 de minute.