Rețetă de gutui la cuptor. În prezent, odată cu descoperirea fitochimicalelor din compoziţia ei, gutuia a devenit foarte apreciată în medicina naturistă. Iată cea mai simplă, dar și cea mai gustoasă rețetă de gutui la cuptor! Musafirii tăi vor fi foarte încântați!

Ingrediente

- patru- cinci gutui,

- zahăr vanilat,

- scorţişoară,

- 100 de grame de stafide,

- 100 de grame de nucă,

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: UPDATE. Incendiu uriaș în Maramureș: Flăcările scăpate de sub control au ajuns la case și un rezervor de motorină, grad maxim de alertă- antena3.ro

- 3 linguri de miere.

Mod de preparare

Pentru a prepara gutui la cuptor cu scorţişoară, avem nevoie de patru-cinci gutui. Se curăţă bine de puf, se spală, se şterg şi apoi se taie în două.

Citeste si: Zacuscă de vinete cu ciuperci şi ardei copt: Reţeta delicioasă

Se îndepărtează căsuţele cu seminţe şi se presară zahăr vanilat amestecat cu scorţişoară.

După această etapă, bucăţile de gutui se pun într-un vas termorezistent. Apoi, în gaura gutuilor (ce a fost făcută după scoaterea seminţelor) se pune amestecul făcut din nuci tăiate bucăţele mici, stafide şi miere. Se bagă la cuptor şi se coc, la foc mediu, timp de 45-55 de minute.

Gutuile la cuptor cu scorţişoară se scot pe un platou. Acestea se servesc calde, alături de o ceaşcă cu ceai de ghimbir! 

Ce vitamine conțin gutuile

Fructe specifice toamnei, gutuile au o aromă pe care cu greu o confunzi, dar şi un conţinut valoros de vitamine şi minerale: vitaminele B1, B2, B6, C, E, PP, provitamina A, calciu, fosfor, fier, cupru, sulf, potasiu şi sodiu. Ele mai conţin zaharuri, tanin, pectine şi enzime.

Citeste si: Beneficiul neștiut al consumului de cafea asupra stării de spirit

Gutuia este un fruct ideal pentru copii în perioada de creştere, dar şi pentru persoanele în vârstă, datorită proprietăţilor tonice şi revitalizante. Gutuile sunt foarte potrivite în curele de slăbire, deoarece conţin doar 44 de calorii/100 de grame.

Citeste si: Ridiche neagră cu miere: Reţeta care susţine sistemul imunitar pe timp de iarnă

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si