Noi ti-am pregatit o idee de Reţetă de macrou la cuptor. Este perfectă pentru zilele cu dezlegare la peşte.

Iata de ce ingrediente ai nevoie pentru a prepara r eteta de macrou la cuptor.

Citeste si: Trei reţete cu sfeclă roşie pentru iarnă: Beneficii imense multe pentru sănătate

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Imagini fără precedent cu suprafața Soarelui, la cea mai înaltă rezoluție de până acum: „Arată în detaliu frumusețea câmpului magnetic”- antena3.ro

Citeste si: INTERVIU. Traian Băsescu: ”Sunt cei mai slabi candidați din toate alegerile prezidențiale prin care a trecut România”- wowbiz.ro

2 bucati macrou intreg (eventual fara cap si curatat in interior; cca 300 gr fiecare)
1/2 lingurita coriandru boabe
1/2 lingurita piper negru boabe
1/4 lingurita fulgi de chili
1/2 lingurita boia dulce
1 lingurita cu varf mustar
35 gr unt
1/2 lingura otet de vin rosu
1 lingura patrunjel tocat
putin ulei
sare

Portii: 2
Calorii: aprox 550/ bucata

 Reţetă de macrou la cuptor

Reţetă de macrou la cuptor

Preparare Macrou la cuptor

Citeste si: Tort de post rețetă: Cel mai delicios desert pentru zilele de naștere!

Se usca pestii bine cu servetele de hartie. Se cresteaza pe o parte, putin in diagonala, la intervale mici, dar fara sa intrati cu cutitul prea tare in carne, in niciun caz sa nu ajungeti la oase...

Crestam pestele ca sa se faca mai repede si sa intre condimentele si in carne.
Ungeti pestii cu un strop de ulei, efectiv o lingurita, doar cat sa se prinda condimentele de ei.
Presarati pestii peste tot, inclusiv in interior cu sare. Presarati apoi piper negru si coriandru strivite impreuna in mojar. Urmeaza fulgii de chili. Masati bine condimentele sa intre bine peste tot, inclusiv in crestaturi.
Asezati pestii in vas termorezistent incapator (sa nu fie inghesuiti), cu crestaturile in sus, si dati la cuptor, la 190C timp de 15 minute (cu program de rumenire sau caldura de
sus daca aveti aceste optiuni la cuptor).
In acest timp topiti untul intr-o tigaie mica, adaugati mustarul, otetul si boiaua si amestecati bine (cu telul se va amesteca cel mai bine, altfel mustarul va parea separat, dar nu e o problema nici asa). La final adaugati patrunjel.
Dupa 15 minute, scoateti pestii, ar trebuie sa fie usor rumeni deasupra si ungeti generos peste tot cu amestecul de unt. Mai introduceti la cuptor inca 10 minute. Verificati sa fie facuti dupa acest timp.
Porniti cuptorul pe grill si lasati pestii sub grill inca 2-3 minute, doar cat pielea sa se faca mai crocanta. Nu-i lasati nesupravegheati fiindca se ard usor.
Scoateti pestii din cuptor, ii mai ungeti o data cu amestecul de unt peste tot. Serviti cald, cu lamaie. Culmea pentru peste, e foarte bun reincalzit.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si