Rețetă de plăcintă cu dovleac copt: Secretul unui gust delicios
Gustul plăcintei de dovleac va încânta papilele gustative tuturor oamenilor. Te invităm să încerci cea mai gustoasă rețetă de plăcintă de dovleac!
Rețetă de plăcintă cu dovleac copt. Iată cea mai gustoasă rețetă de plăcintă de dovleac pe care trebuie să o încercați acasă!
60g dolveac, taiat cubulete
1 morcov mic, maruntit
½ ceapa mica
1 catel de usturoi
35g mazare proaspata sau congelata
2 Linguri de faina
120ml stoc de legume
Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Citeste si: Rețetă de gogoșari în oțet: Greșeala pe care trebuie să o eviți
1 aluat vegan pentru placinte
2 Linguri de ulei de masline
paprika
cimbrisor
sare si piper
Incepe prin a marunti ceapa si usturoiul. Apoi, prajeste-le pe o tigaie incinsa cu ulei de masline pana ce devin translucente.
Adauga dovleacul si morcovul. Prajeste-le 5 minute sau pana ce capata culoare. Presara faina si prajeste inca 30 de secunde, apoi adauga stocul. Amesteca încontinuu si coace 10 minute la foc mic.
Dupa care poti adauga spanacul si mazarea, amesteca bine si scoate-le de pe foc. Asaza aluatul in vasul de copt si umple vasul cu amestecul de dovleac. Acopera cu un alt strat de aluat si ciupeste-l la margini.
Citeste si: Trei rețete delicioase cu ardei kapia roșu
Urmatorul pas este sa gauresti partea de sus a placintei cu o scobitoare sau furculita. Unge placinta cu apa, ulei de masline sau unt vegetal.
Acest preparat se coace la 180 grade Celius pentru 15-20 minute sau pana ce placinta capata culoarea dorita.
Citeste si: Cum se taie cotoarele la varza pentru murat? Rețetă