Rețetă de zacuscă țărănească cu 5 kilograme de vinete: Greșeala pe care trebuie să o eviți pentru a nu fermenta
Rețetă de zacuscă țărănească cu 5 kilograme de vinete. Iată rețeta pentru cea mai delicioasă zacuscă. Ce greșeală trebuie să eviți pentru a nu fermenta.
Author: Elena Tasca joi 14 septembrie 2023 , 17:25
Primul pas este călirea cepei. Se pun roșiile curățate și se se fierbe până scade compoziția. Se adaugă ardeii tocați mărunt, după care se pun vinetele coapte și curățate de coajă.
Când sunt aproape gata se pune piperul și se adaugă foile de dafin.
Usturoiul se pune când este fiartă definitiv compoziția.
Se dă aragazul/focul la o intensitate mai mică și se ține pe foc până scade de tot și se îngroașă.
Pentru a evita fermentarea, se recomandă punerea în borcane în timp ce compoziția este fierbinte, de pe foc.
Se închide ermetic capacul borcanelor și se pun la fiert. Din momentul când începe să fiarbă apă, se lasă pe foc pentru 30 de minute.
Apoi, se lasă la răcit pentru 24 de ore.