Close sidebar
Close sidebar

Reteta delicioasa. Cum se prepara placintele padurenilor - Sunt super bune

Se lauda cu placintele lor si mai ca nu exista om care sa fi pasit prin Muntii Poiana Rusca si sa nu le fi gustat. Va invitam sa descoperiti bunatatile pregatite de padurencele din Lelese, acolo unde retetele vechi sunt si astazi la mare cinste. ##VIDEO34898##

Stirile Kanal D,


DISTRIBUIE
acest articol

Despre placintele padurenilor, rumenite bine si musai pe foc de lemne, se spune c-ar fi de pe vremea dacilor. Au branza din belsug, fara strop de arome de pe alte meleaguri, si sunt printre cele mai apreciate bucate gatite de padurence.

"La padureni se fac dintotdeauna placintele si am invatat de la mama si de la bunica. Practic singura m-am invatat, dar le-am vazut pe ele cum lucreaza si am furat", ne spune Rodica Dobra

Ingredientele sunt la indemana: un kilogram de faina, apa calduta, 25 gr drojdie, un kilogram de branza, 500 gr smantana grasa, 10 oua, ulei, putina sare si zahar.

"Fac o maia si lasam un pic la dospit, la noi se spune sa se pomeana. Sa se pomeana cam vreo 5-10 minute, sa se umfle un pic drojdia. Pana atunci eu o sa pregatesc scrobul. Adica umplutura.", ne explica bucatareasa.

Citeste si: „Pentru ce ai lăsat copilașul tău?”. Momente de coșmar la înmormântarea lui Ionuț, tânărul din Iași care și-a luat viața în curtea părinților! Familia lui este îngenuncheată de durere- kanald.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: UPDATE. Incendiu uriaș în Maramureș: Flăcările scăpate de sub control au ajuns la case și un rezervor de motorină, grad maxim de alertă- antena3.ro

Framantam bine branza, apoi adaugam smantana, un strop de sare si 9 oua. "O branza de oaie foarte grasa. Totul se face cu foarte gras. Ce e foarte gras e foarte bun", explica specialista.

Amestecam bine, apoi trecem iar la pregatirea aluatului. Peste maia, punem un ou batut, cu putina apa calduta. Framantam pana se incorporeaza faina, apoi punem ulei si  invartim totul pana se desprinde aluatul de pe maini.

Aluatul nu trebuie lasat la dospit, asa ca ne apucam sa intindem foile de aluat si sa le umplem cu branza, apoi le pune in tigaie si le rumeneste.

Aluatul e suficient pentru a pregati cel putin 20 de placinte padurenesti. Incantati de rezultat?

zahar

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI