Reteta delicioasa de post. Supa crema de ciuperci. E gata in cateva minute si ai nevoie de cateva ingrediente
Supa crema de ciuperci este o reteta sanatoasa si eleganta, o supa cremoasa cu aroma intensa de ciuperci perfecta pentru o masa delicioasa.
DISTRIBUIE acest articol
Reteta delicioasa de post. Supa crema de ciuperci. E gata in cateva minute si ai nevoie de cateva ingrediente
Supa crema de ciuperci este o reteta sanatoasa si eleganta, o supa cremoasa cu aroma intensa de ciuperci perfecta pentru o masa delicioasa.
Ingrediente
2 morcovi intregi, curatati
1 patrunjel intreg, curatat
1 ceapa galbena, maruntita
1 felie telina, maruntita
aprox.
600 ml apa
2 maini de ciuperci intregi, curatate
200 ml lapte
sare si piper
1 lingurita faina
1 lingurita zeama de lamaie
ulei de masline
paine prajita
Mod de preparare
Intr-o oala de supa, puneti putin ulei de masline si caliti ceapa impreuna cu telina. Adaugati si ciupercile si amestecati, dupa 3 min.
adaugati faina, amestecati si turnati apa fierbinte.
Adaugati legumele, sarati si lasati la fiert pentru aproximativ 20 min.
Cand legumele sunt fierte, indepartati-le cu o furculita. Apoi separati zeama de ciuperci, si pisati ciupercile intr-un blender.
Amestecati ciupercile pasta cu zeama in care au fiert si adaugati laptele. Lasati sa dea un clocot si apoi condimentati supa crema cu piper si sare, usturoi si lamaie.
Toate legumele, in afara de ciuperci, sunt optionale.
Mod de preparare
Intr-o oala de supa, puneti putin ulei de masline si caliti ceapa impreuna cu telina. Adaugati si ciupercile si amestecati, dupa 3 min. adaugati faina, amestecati si turnati apa fierbinte.
Adaugati legumele, sarati si lasati la fiert pentru aproximativ 20 min.
Cand legumele sunt fierte, indepartati-le cu o furculita. Apoi separati zeama de ciuperci, si pisati ciupercile intr-un blender. Amestecati ciupercile pasta cu zeama in care au fiert si adaugati laptele. Lasati sa dea un clocot si apoi condimentati supa crema cu piper si sare, usturoi si lamaie. Serviti cu paine prajita, taiata cubulete.