Reţetă dulceaţa de ardei iute: Este perfectă pentru friptură!

Reţetă dulceaţa de ardei iute. Vă oferim o reţetă simplă şi rapidă de dulceaţă de ardei iuți și o serie de secrete pentru ca aceasta să iasă delicioasă, la fel ca a bunicii.

Reţetă dulceaţa de ardei iute.  Dulceata de ardei iute, o reteta savuroasă și extrem de iubita de unii dintre noi.

Aceasta poate fi mai mult sau mai putin picanta, după preferințe. Și se poate servi alaturi de o friptura cu legume de orice fel. 

Dulceaţă de ardei iute. Iată cea mai simplă și delicioasă rețetă

Ingrediente dulceață de ardei iute:

1 kg ardei iuti

1 kg zahar 

1 l otet

Dulceață de ardei iute. Mod de preparare:

Mai întâi, tăiem coditele ardeilor, ii tăiem in doua pe lung si cu un cutit ii curatam de seminte. Punem ardeii in vasul unui robot si ii maruntim.

Mare atenci, atunci când curataţi ardeii iuţi, folosiţi mănuşi chirurgicale! 

După care, urmează să fierbem otetul impreuna cu zaharul pana obtinem un sirop. Trebuie să aerisiti neaparat bucataria in acest timp, deoarece mirosurile emanate nu sunt chiar cele mai placute.

Punem ardeii in siropul format si punem totul din nou la fiert.

Atunci când dulceata incepe sa se lege dulceata, facem proba ca la dulceata obsnuita si scoatem o lingurita de dulceata pe o farfuriuta.

Astfel daca dulceata este gata ea se va strange ca intr-o picatura de roua, daca se va imprastia pe farfurie e semn ca mai trebuie fiarta putin. 

Turnam dulceata fierbinte in borcanele curate si bine uscate si înfiletam bine capacele. De asemenea, pentru capace deste indicat sa fie noi ca sa impiedece aerul sa patrunda.

Este delicioasă în combinaţie cu fripturi sau diverse tocăniţe. 

Citeste si: Dulceaţă căpșuni fără apă. Reţetă rapidă şi delicioasă

 


Autor

Este studentă în anul 3 la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, Universitatea din București. ”Pasiunea pentru jurnalism o am încă de mică, atunci când scriam în jurnale gânduri, idei și dorințe pe care le aveam. Pasiunea s-a menținut și peste ani, realizând că acest domeniu înseamnă multă cunoaștere. Diversitatea pe care o oferă jurnalismul mă face să mă regăsesc total, drept urmare am aplicat și pentru un job în domeniu”.

Îi place să descopăr mereu locuri noi și să cunoască oameni. Natura reprezintă pentru Alexandra locul în care se deconectează de fiecare data.

Cărțile de dezvoltare personală și psihologie au devenit o pasiune pentru ea: ”Părerea mea este că ne ajută în sfera autocunoașterii, cât și în relaționarea cu ceilalți”.

”Pe viitor sper să lucrez tot în presă și să ajung un jurnalist de success”.

Îți Recomandăm Și...
Parteneri