Rețetă friptură de miel. Preparatele din miel sunt foarte dorite pe masa de Paște. Mielul poate fi preparat sub diferite forme. Noi vă prezentăm mai jos o rețetă foarte ușoară de friptură de miel cu cartofi la cuptor!

Rețetă friptură de miel la cuptor cu cartofi

Rețetă friptură de miel. Secretul gospodinelor pentru friptura de la masa de Paște 2023

Rețetă friptură de miel. Secretul gospodinelor pentru friptura de la masa de Paște 2023

Ingrediente

o pulpă de miel (de preferat pulpa din spate);

2 kg cartofi noi;

6-7 căței mari usturoi;

1 pahar mare vin alb;

o cană de apă;

Citește și: Rețetă drob de miel. Cum poate fi făcut cel mai delicios și tradițional drob de Paște

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

50 ml ulei de măsline sau floarea-soarelui;

2-3 crenguțe rozmarin (opțional);

2-3 crenguțe maghiran proaspăt (opțional);

sare;

piper.

Mod de preparare friptură de miel la cuptor cu legume

Primul pas pentru a prepara această rețetă este acela de a spăla pulpa de miel foarte bine. Aceasta trebuie să fie ștearsă cu un șervețel de bucătărie. Ulterior se curăță usturoiul și se taie bastonașe. Pulpa trebuie înțepată cu un cuțit ascuțit, pe ambele părți, iar în găurile formate se pune usturoiul. Carnea de miel trebuie unsă cu ulei, apoi frecată cu sare și piper. Se pune în tavă, care a fost unsă înainte cu ulei.

Totul se va adăuga în tavă, cu un pahar de vin, o cană de apă și se așează pe o bucată de carne câteva crenguțe de rozmarin și de maghiran.

Rețetă friptură de miel. Secretul gospodinelor pentru friptura de la masa de Paște 2023

Rețetă friptură de miel. Secretul gospodinelor pentru friptura de la masa de Paște 2023

Totul trebuie acoperit cu folie de aluminiu și se bagă la cuptorul preîncălzit. Tava se va scoate după 30 minute și se întoarce friptura pe partea cealaltă. Se va înveli și se bagă încă 30 minute în cuptor.

Se va scoate, se întoarce din nou și se adaugă în tavă și cartofii noi. Aceștia trebuie să fie întregi, spălați bine, dar necurățați. Se vor adăuga crenguțe de rozmarin și maghiran. Tava se va băga 30 minute la cuptor. După cele 30 de minute, friptura se va mai lăsa puțin timp la rumenit. În acest timp, trebuie să urmărim ca sosul din tavă să nu scadă, iar dacă acest lucru se întâmplă, trebuie să mai adăugați apă călduță amestecată cu vin.

De preferat ar fi ca din 10 în 10 minute să ungeți carnea cu o pensulă pe care puneți sosul din tavă. După rumenire, friptura poate fi scoasă și servită! Poftă bună!

Citește și: A început Săptămâna Mare! Lucruri pe care creștinii ortodocși nu au voie sa le facă în această perioadă


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si