Rețeta gogoșari pentru iarnă. Iarna gogoșarii nu au cum să lipsească din cămara gospodinelor. Iată c um prepari cei mai delicioși gogoșari pentru această iarnă, care sunt ingredientele de care ai nevoie și care sunt secretele pentru un gust nemaipomenit!

Rețeta gogoșari pentru iarnă.

Rețeta gogoșari pentru iarnă: Secretul unui gust perfect!

Rețeta gogoșari pentru iarnă- Ingrediente

  • 3 kg gogoșari cântăriți după curățare și feliere
  • 350 ml oțet de 9 grade
  • 250 g zahar tos
  • 90 g sare (eu am pus doar 75 g)- sare neiodată, pentru murături
  • Opțional- un vârf de cutit conservant (salicil)
  • arome: boabe de piper, frunze de dafin, fâșii de hrean, frunze de țelină

Citeste si: Prăjitură de toamnă: O rețetă delicioasă pe care trebuie să o încerci!

Rețeta gogoșari pentru iarnă.

Rețeta gogoșari pentru iarnă: Secretul unui gust perfect!

Rețeta gogoșari pentru iarnă- Mod de preparare

Primul pas este spălarea și curățarea gogoșarilor de semințe și cotoare. Aceștia se taie apoi în fâșii de aproximativ 1 centimetru lățime. Se curăță o bucățică de hrean de 10 centimetri și se taie în fâșii potrivite.

Într-un castron se amestecă oțetul, cu sarea și zaharul. Se amestecă până când sarea și zahărul s-au dizolvat. Sarea neiodată este ideală pentru murături.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citeste si: Rețetă plăcintă de dovleac: Secretul unui blat pufos

Nu se pune apă deloc pentru că gogoșarii își vor lăsa apă. În schimb, puteți pune un vârf de salicil, conservant care deține o substanță activă precum aspirina. Dacă nu doriți, puteți sări peste acest pas, gogoșarii vor ține și fără conservant.

Feliile de gogoșari se așează într-un vas încăpător peste care se adaugă saramura preparată.

Se pun 3 foi de dafin, o lingură de boabe de piper, dar și fâșiile de hrean. Se amestecă ușor cu mâinile, cu atenție pentru a nu rupe bucățile de gogoșar. Se acoperă totul și se lasă la temperatura camerei pentru 12 ore.

Borcanele se sterilizează în prealabil.

Se așează în borcane fâșiile de gogoșari și de hrean și se adaugă zeama. 

Citeste si: Rețeta simplă de chec pufos pentru 2 tăvi: Iată cât de simplu se prepară


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si