Rețetă pască cu brânză. Pasca este preparatul nelipsit de pe masa de Paşte. Mai jos vei găsi o reţetă de pască tradițională foarte usor de preparat şi extrem de gustoasă.

Deşi obiceiurile şi reţetele s-au diversificat şi acum se face şi pască cu ciocolată, pască cu smântână, pască cu fructe, pască fără aluat, pasca tradiţională moldovenească, împletită, rămâne preferata românilor.

Citeste si: Friptură de miel la cuptor cu vin// Pulpă de miel la cuptor- rețetă pentru Paște

reteta pasca cu branza
reteta pasca cu branza

Rețetă pască cu brânză. Iată cât de simplu se prepară

Reţeta este una dintre cele mai simple, iar gustul nu se compară cu nimic din ce ai putea cumpără în comerţ

Ingrediente

  • 200 g zahăr
  • 200 g unt
  • 25 g drojdie
  • coaja de lămâie şi portocală
  • 1 kg brânză de vaci
  • 2 linguri smântână
  • 2 linguri făină
  • 4 ouă
  • 250 g zahăr
  • 200 g stafide
  • 2 pliculete zahăr vanilat
  • coajă de lămâie şi de portocală
  • 1 praf sare
  • 60 ml lapte
  • 300 g făină

Citeste si: Cozonac fără frământare rețetă: Este, pur și simplu, savuros!

Rețetă pască cu brânză. Mod de preparare:

1. Într-un bol se pune făina, se face un gol la mijloc şi se adaugă ouăle, maiaua pregătită din drojdie, lapte şi puţin zahăr şi se frământă adăugându-se toate ingredientele.

Rețetă pască cu brânză. Se obţine un aluat de cozonac şi se lasă să crească lângă o sursă de căldură.

Citeste si: Pască fără aluat. Va fi vedeta mesei de Paște! Iată cum se prepară, pas cu pas

2. Separat, în alt bol, se pun: brânza de vaci, smântâna, zahă rul, coaja de lămâie şi de portocală, un praf de sare, făina, zahărul vanilat şi ouăle.

reteta pasca cu branza
reteta pasca cu branza

Toate acestea se amestecă cu mixerul iar la sfârşit se adaugă stafidele.

3. Foaia de aluat, după ce a crescut, se aşază în tava unsă cu unt. Se formează cu mâna, pe planşetă un sul răsucit de grosimea unui deget şi se taie în două.

Citeste si: Ciorbă de miel, cea mai delicioasă rețetă pentru Paște

Rețetă pască cu brânză. Cele două bucăţi se întind cu sucitorul. Prima foaie se aşază în tava unsă cu unt, se toarnă compoziţia de brânză şi apoi se acoperă cu cealaltă foaie, presându-se uşor să nu iasă brânza, conform unica.ro

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

4. Se bagă în cuptor la o temperatură potrivită, aceeaşi de la început până la sfârşit.

După ce s-a copt, se lasă la răcit la temperatura camerei câteva ore şi se pudrează cu zahăr pudră.

Rețetă pască cu brânză. De ce se face pască de Paște?

Obiceiul de Paște de a mânca miel și pască este legat de ritualul pascal evreiesc.

Pasca creştinilor este ca o pâine rotundă, gustoasă, seminificând promisiunea învierii trupurilor şi a vieţii veşnice. Dulceaţa aluatului sugerează împlinirea sufletească ce urmează strădaniei din post.

reteta pasca cu branza
reteta pasca cu branza

Citeste si: Ouă de Paște. Greșeala pe care mulți o fac atunci când cumpără ouă. Ai observat vreodată acest detaliu?

Pasca este dusă obligatoriu la biserică, pentru a fi sfinţită. Prin stropire cu vin, paca devine ritualic o reprezentare a jertfei Mântuitorului.

Rețetă pască cu brânză. Pasca este împodobită cu o cruce, inluzând astfel toată simbolistica Crucifixului, iar pe margine sunt două fâşii de cocă răsucite, întruchipând coroana de spini a lui Hristos.

În datina ebraică, mielul se mănâncă ritual cu azimă (pâine nedospita) și cu ierburi amare, pentru a aduce aminte de greutățile îndurate în robia egipteană.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

La Cina cea de Taină, Isus și apostolii au mâncat miel după ritualul evreiesc, iar azima este reprezentată de pască.

Citeste si: Rețetă drob de miel/ Rețetă drob de pui- Simplu și delicios

Pentru creștini, mielul, pasca și vinul sunt simboluri cu noi semnificații: Mielul este Isus Hristos, care își accepta sacrificiul. Pasca frântă și vinul turnat semnifică sacrificiul christic.

reteta pasca cu branza
reteta pasca cu branza

Rețetă pască cu brânză. Pasca este preparată în ajunul Învierii. Adevărata pască este aceea care se taie în bucățele mici, se pune în pachețele și se duce la biserică pentru a fi sfințită.

Citeste si: Cum să mâncăm de Paște ca să nu ne îngrășăm. Sfaturile nutriționistului

Bucățile de pască sunt duse acasă și păstrate pentru a-i face pe credincioși părtașii binecuvântării lui Dumnezeu, crezându-se a avea puterea de a alunga bolile și necazurile, conform wikipedia.org.

 

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si