Rețetă plăcintă de dovleac. Iată cea mai gustoasă rețetă de plăcintă de dovleac pe care trebuie să o încercați neapărat acasă!

Ingrediente pentru umplutură

800g dovleac dat pe răzătoare

100g zahăr

1 linguriță scorțișoară

Ingrediente pentru aluat

200ml apă

200ml ulei

un praf de sare

făină 

Ingrediente pentru foietaj

3 linguri de ulei

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

1 lingură de făină cu vârf

Mod de preparare

Primul pas de a prepara rețeta de plăcintă de dovleac este acela de a curăța dovleacul de coajă și semințe. Ulterior trebuie dat pe răzătoarea mare, pentru a-l mărunți bine. Urmează să pui dovleacul răzuit într-o cratiță la foc mic.

Pasul următor este acela de a adăuga zahărul și a-l lăsa la fiert.

Lichidul rezultat se va evapora.

Citeste si: Cum se prepară pelteaua de gutui? Rețeta tradițională

Atunci când umplutura de dovleac este gătită, adaugă lingurița de scorțișoară, încorporează bine și lasă amestecul deoparte, să se răcorească. Pregătește aluatul foietaj petru plăcintă, cât timp se răcărește umplutura de dovleac.

Într-un bol, se amestecă bine apa cu uleiul și praful de sare. Ulterior se adaugă făină până când aluatul începe să se formeze.

Când aluatul devine greu de amestecat în bol, răstoarnă-l pe blatul de bucătărie și continuă să adaugi făină și să frămânți până când ai un aluat tare, nelipicios, dar ușor de întins.

Pasul următor este acela de a amesteca cele trei linguri de ulei cu lingura de făină astfel încât să obții un amestec cu o consistență asemănătoare mierii.

Se împarte aluatul obținut în trei părți aproximativ egale, se întinde prima bucată de aluat, apoi se unge cu amestec de făină și ulei. Rulează foaia și dă-o deoparte. Întinde a doua foaie de aluat, unge-o la rândul ei, apoi pune prima foaie de aluat rulată la marginea ei și împachetează rulând. Întinde și ultima foaie de aluat, unge-o cu amestecul de ulei și făină rămas, pune primele două foi împachetate deasupra și rulează.

Citeste si: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei- kfetele.ro

Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro

Citeste si: Imagini fără precedent cu suprafața Soarelui, la cea mai înaltă rezoluție de până acum: „Arată în detaliu frumusețea câmpului magnetic”- antena3.ro

Ulterior, se taie aluatul rezultat în două bucăți și se întinde în foi potrivite pentru tava în care urmează sa coci plăcinta.

Pune prima foaie de aluat în tavă, adaugă umplutura, pune și cealaltă foaie de aluat deasupra, înțeapă cu o furculiță din loc în loc și apoi dă placinta cu dovleac la cuptor, la 180 de grade, pentru aproximativ 30-35 de minute.

În final, plăcinta trebuie pudrată cu zahăr pudră.

Poftă bună!

Citeste si: Supă cremă de dovleac: Secretul unui gust excepțional

 

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si