Rețetă plăcintă de dovleac: Secretul unui blat pufos

Rețetă plăcintă de dovleac. Gustul plăcintei de dovleac va încânta papilele gustative tuturor oamenilor. Te invităm să încerci cea mai gustoasă rețetă de plăcintă de dovleac!

Rețetă plăcintă de dovleac. Iată cea mai gustoasă rețetă de plăcintă de dovleac pe care trebuie să o încercați neapărat acasă!

Ingrediente pentru umplutură

800g dovleac dat pe răzătoare

100g zahăr

1 linguriță scorțișoară

Ingrediente pentru aluat

200ml apă

200ml ulei

un praf de sare

făină 

Ingrediente pentru foietaj

3 linguri de ulei

1 lingură de făină cu vârf

Mod de preparare

Primul pas de a prepara rețeta de plăcintă de dovleac este acela de a curăța dovleacul de coajă și semințe. Ulterior trebuie dat pe răzătoarea mare, pentru a-l mărunți bine.

Urmează să pui dovleacul răzuit într-o cratiță la foc mic.

Pasul următor este acela de a adăuga zahărul și a-l lăsa la fiert. Lichidul rezultat se va evapora.

Citeste si: Cum se prepară pelteaua de gutui? Rețeta tradițională

Atunci când umplutura de dovleac este gătită, adaugă lingurița de scorțișoară, încorporează bine și lasă amestecul deoparte, să se răcorească.

Pregătește aluatul foietaj petru plăcintă, cât timp se răcărește umplutura de dovleac.

Într-un bol, se amestecă bine apa cu uleiul și praful de sare. Ulterior se adaugă făină până când aluatul începe să se formeze. Când aluatul devine greu de amestecat în bol, răstoarnă-l pe blatul de bucătărie și continuă să adaugi făină și să frămânți până când ai un aluat tare, nelipicios, dar ușor de întins.

Pasul următor este acela de a amesteca cele trei linguri de ulei cu lingura de făină astfel încât să obții un amestec cu o consistență asemănătoare mierii.

Se împarte aluatul obținut în trei părți aproximativ egale, se întinde prima bucată de aluat, apoi se unge cu amestec de făină și ulei. Rulează foaia și dă-o deoparte. Întinde a doua foaie de aluat, unge-o la rândul ei, apoi pune prima foaie de aluat rulată la marginea ei și împachetează rulând.

Întinde și ultima foaie de aluat, unge-o cu amestecul de ulei și făină rămas, pune primele două foi împachetate deasupra și rulează.

Ulterior, se taie aluatul rezultat în două bucăți și se întinde în foi potrivite pentru tava în care urmează sa coci plăcinta. Pune prima foaie de aluat în tavă, adaugă umplutura, pune și cealaltă foaie de aluat deasupra, înțeapă cu o furculiță din loc în loc și apoi dă placinta cu dovleac la cuptor, la 180 de grade, pentru aproximativ 30-35 de minute.

În final, plăcinta trebuie pudrată cu zahăr pudră.

Poftă bună!

Citeste si: Supă cremă de dovleac: Secretul unui gust excepțional

 

 

 


Autor

Este studentă în anul 3 la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, Universitatea din București. ”Pasiunea pentru jurnalism o am încă de mică, atunci când scriam în jurnale gânduri, idei și dorințe pe care le aveam. Pasiunea s-a menținut și peste ani, realizând că acest domeniu înseamnă multă cunoaștere. Diversitatea pe care o oferă jurnalismul mă face să mă regăsesc total, drept urmare am aplicat și pentru un job în domeniu”.

Îi place să descopăr mereu locuri noi și să cunoască oameni. Natura reprezintă pentru Alexandra locul în care se deconectează de fiecare data.

Cărțile de dezvoltare personală și psihologie au devenit o pasiune pentru ea: ”Părerea mea este că ne ajută în sfera autocunoașterii, cât și în relaționarea cu ceilalți”.

”Pe viitor sper să lucrez tot în presă și să ajung un jurnalist de success”.

Îți Recomandăm Și...
Parteneri