Rețetă tradiţională de drob de miel cu şi fără prapur. Vă prezentăm o rețetă de drob de miel, simplă și foarte gustoasă. O rețetă perfectă pentru masa de Paște, iată cum se prepară!
Rețetă tradiţională de drob de miel cu şi fără prapur. Drobul de miel este unul dintre preparatele tradiționale, pe care gospodinele îl pregătesc în fiecare an pentru masa de Paște. Drobul este un aperitiv care nu se pregătește ușor și rapid.
Iată o rețetă de drob de miel cu sau fără prapur, cu care să îți surprinzi familia anul acesta, cu ocazia sărbătorilor pascale!
Rețetă tradiţională de drob de miel cu şi fără prapur, perfectă pentru masa de Paște
Ingrediente:
organe de la un miel;
căpăţâna de miel;
ceapa verde 2 legături;
usturoi verde 2 legături;
mărar verde 2 legături;
sare iodată, piper proaspăt măcinat;
ouă 3 bucăţi;
ouă fierte 5-6 bucăţi;
prapure (membrana care învelește organele interne ale mielului, formată în mare parte din grăsime).
Citeste si: Paştele 2022: Meniu tradiţional românesc. Idei de reţete de drob, ouă roşii, ciorbă şi friptură de miel
Citeste si: Reţete de Paşte 2022: Mâncărurile tradiţionale româneşti
Mod de preparare:
Mai întîi, organele de miel se fierb în apă cu un praf de sare, iar căpăţâna de miel se fierbe separat. După ce au fiert organele şi carnea, se toacă mărunt. Ceapa, usturoiul şi mărarul se curăţă, se spală şi se toacă mărunt, apoi se adaugă la compoziţia de carne.
Apoi, amestecul pentru drob de miel se asezonează cu sare, piper, se adaugă ouale crude şi se amesteca bine până se omogenizeaza compozitia.
Drobul de miel se pune la cuptorul preîncins, la copt aproximativ 30 de minute, la foc moderat, până ce trece testul cu scobitoarea. Poftă bună!
Citeste si: Pască fără aluat cu smântână: Reţeta simplă pentru Paşte 2022
Pentru un drob de miel fără prapur:
- înlocuiește prapurul cu o foaie din aluat fraged, făcut dintr-un ou, o lingură de unt și făină cât cuprinde.
- se amestecă și se întinde o foaie groasă cât muchia cuțitului.
- se pune în cratița unsă, se întinde deasupra umplutura și se întorc marginile, se unge cu ou și se coace aproximativ 30 de minute la cuptor.
Citeste si: Reţetă de cozonac de Paşte 2022: Greşeala pe care trebuie să o eviţi
A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, specializarea Comunicare și Relații Publice, în cadrul Universității din București.
Primii ei pași spre o carieră în jurnalism i-a făcut la postul de televiziune Kanal D, acolo unde a început mai întâi ca practicant în redacție, și ulterior a fost promovată pe o poziție de redactor de știri.
Alina are o experiență de aproape doi ani în domeniul presei și se declară pasionată de arta povestirii în scris. Printre pasiunile ei se numără și călătoriile, plimbările în natură care o inspiră de fiecare dată, lectura, dar și desenul și pictura.
Pasiunea pentru jurnalism a descoperit-o încă de pe băncile liceului, când se vedea deja în redacția unui post de televiziune cunoscut.
Acum, ca redactor de știri, poate spune că, pentru ea, scrisul înseamnă o comunicare fără blocaje, un instrument prin care poate transmite publicului multiple cunoștințe câștigate pe parcursul experienței acumulate. Uneori îi place să spună că scrisul poate însemna mult mai mult, și anume o evadare din cotidianul cenușiu, care o poate transpune într-un tărâm de poveste, plin de culoare și emoție. De asemenea, în redactarea articolelor pentru stirilekanald.ro îi place să relateze mereu adevărul și informațiile de actualitate.