Rețetă tradiţională de drob de miel cu şi fără prapur. Drobul de miel este unul dintre preparatele tradiționale, pe care gospodinele îl pregătesc în fiecare an pentru masa de Paște. Drobul este un aperitiv care nu se pregătește ușor și rapid.

Iată o rețetă de drob de miel cu sau fără prapur, cu care să îți surprinzi familia anul acesta, cu ocazia sărbătorilor pascale!

Rețetă tradiţională de drob de miel cu şi fără prapur, perfectă pentru masa de Paște

Ingrediente:

organe de la un miel;

căpăţâna de miel;

ceapa verde 2 legături;

usturoi verde 2 legături;

mărar verde 2 legături;

sare iodată, piper proaspăt măcinat;

ouă 3 bucăţi;

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

ouă fierte 5-6 bucăţi;

prapure (membrana care învelește organele interne ale mielului, formată în mare parte din grăsime).

Citeste si: Paştele 2022: Meniu tradiţional românesc. Idei de reţete de drob, ouă roşii, ciorbă şi friptură de miel

Rețetă tradiţională de drob de miel cu şi fără prapur

Rețetă tradiţională de drob de miel cu şi fără prapur

Citeste si: Reţete de Paşte 2022: Mâncărurile tradiţionale româneşti

Mod de preparare:

Mai întîi, organele de miel se fierb în apă cu un praf de sare, iar căpăţâna de miel se fierbe separat. După ce au fiert organele şi carnea, se toacă mărunt. Ceapa, usturoiul şi mărarul se curăţă, se spală şi se toacă mărunt, apoi se adaugă la compoziţia de carne.

Apoi, amestecul pentru drob de miel se asezonează cu sare, piper, se adaugă ouale crude şi se amesteca bine până se omogenizeaza compozitia. Într-o forma rotunda se asează prapurele, se pune jumătate din compoziţie, se aşează după dorinţă ouale fierte, se adaugă restul de compoziţie şi se acoperă cu prapurele.

Drobul de miel se pune la cuptorul preîncins, la copt aproximativ 30 de minute, la foc moderat, până ce trece testul cu scobitoarea. Poftă bună!

Citeste si: Pască fără aluat cu smântână: Reţeta simplă pentru Paşte 2022

Pentru un drob de miel fără prapur:

- înlocuiește prapurul cu o foaie din aluat fraged, făcut dintr-un ou, o lingură de unt și făină cât cuprinde.

- se amestecă și se întinde o foaie groasă cât muchia cuțitului.

- se pune în cratița unsă, se întinde deasupra umplutura și se întorc marginile, se unge cu ou și se coace aproximativ 30 de minute la cuptor.

Citeste si: Reţetă de cozonac de Paşte 2022: Greşeala pe care trebuie să o eviţi


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si