Reteta traditionala din Zanzibar: peste cu nuca de cocos si multe condimente
Se spune că greu găseşti bucate atât de aromate ca în Zanzibar! Este insula condimentelor, aşa că nu puteam rata ocazia să pregătim o reţetă delicioasă pentru dumneavoastră chiar acolo, în acel adevărat paradis exotic.
In cele ce urmeaza aici, va delectam cu un material special de cooking, realizat in Zanzibar.
Witness, Chef-ul unui Resort de lux din Zanzibar, este hotarata sa ne arate cum se gateste pestele traditional din Tanzania.
Astazi vom prepara peste, Red Snapper, care este traditional aici din Zanzibar. Preparam acest peste cu nuca de cocos si cu foarte multe ingrediente.
Odata prezentarea facuta, Chef Witness incepe operatiunea…
"Folosim ulei de masline.
Adaugam la inceput ceapa. Lasam acum ceapa la calit pentru 2-3 minute. Am nevoie acum de ardei si de bucatele de rosii. Totul este din gradina. Acesta este sos de usturoi. Este foarte important usturoiul in mancarea tanzaniana".
Apoi, Witness adauga ingredientele
"Incepem cu pudra de curry. Apoi punem cardamomul intreg. Un bat de scortisoara. Adaugam la final nuca de cocos. Este nuca de cocos proaspata"
In baia de ingrediente si legume proaspete, puse la calit, se adauga acum pestele.
Dupa doar 3-4 minute pestele este aproape gata, se adauga mai multe rosii, din nou sos de usturoi si mai multa nuca de cocos
Adaugam acum usturoi si nuca de cocos. La final adaugam sare
Insa masa nu e masa fara paine, iar painea din Tanzania nu seamana deloc cu cea obisnuita.
"Avem faina. Punem sare si apoi zahar. Mai mult zahar. Noua ne place ca paine sa fie dulce".
Se adauga apoi drojdia, se pune apa, se amesteca totul pana se obtine o coca, intocmai ca si cum ati face acasa gogosi
-Ce facem cu ele? -Asteptam ca uleiul sa fie fierbinte pentru a face painea noastra