Retete de post. Care sunt cele mai delicioase preparate pentru Postul Pastelui

Retete de post. Care sunt cele mai delicioase preparate pentru Postul Pastelui

Postul Pastelui a inceput pe 14 februarie si se va incheia pe 29 martie. Este cel mai lung sic el mai sever dintre cele patru posturi de peste an. Daca, din punct de vedere alimentar, va este greu sa respectati acest ritual, iata cateva idei de retete de post delicioase si usor de preparat.

Postul Pastelui sau Postul Mare dureaza 40 de zile la care se adauga si saptamana Patimilor. Este o perioada de curatire sufleteasca si trupeasca, pentru toti crestinii care celebreaza Invierea Domnului Iisus Hristos.

Postul Pastelui presupune si niste rigori alimentare, insa, nu va speriati! Exista numeroase variante de retete de post delicioase si usor de preparat numai bune de incercat in aceasta perioada.

Retete de post. Felul principal

Printre cele mai populare retete de post pentru felul principal se Numara supele crema de legume, supa azteca, ciorba de ciuperci, orezul su sofran, traditionala fasole batuta sau salata de telina cu masline, chiftelele de rosii sau supa de linte.

Atentie, nu folositi oua sau produse lactate in ingredintele acestor preparate.

Retete de post. Deserturi

Desi pare imposibil, exista cateva retete de post si pentru deserturi. Cele mai populare astfel de preparate sunt torturile de post, negresele cu nuca, prajitura de foi cu suc de rosii.

Pentru pregatirea unui delicious tort de post aveti

nevoie de 420 grame de faina, 200 de grame de indulcitor, 40 de grame de cacao neagra, 2 lingurite de bicarbonate, 1 lingurita praf de copt, o jumatate de lingurita de sare, 150 ml ulei vegetal, o lingurita de extract de vanilie, o lingurita zeama de lamiae, 480 ml apa calda sau cafea. Pentru crema aveti nevoie de 30 grame de indulcitor, 280 grame de ciocolata neagra de post, 1 praf de sare, o lingurita de cacao pudra, 70 grame de ciocolata neagra toccata, 2 lingurite de ulei vegetal.

 


Autor
Îți Recomandăm Și...
Parteneri