Rețete pentru luna octombrie: Cele mai delicioase preparate de toamnă
Rețete pentru luna octombrie. Toamna a început să își intre în drepturi în luna octombrie. Astfel, a venit momentul în care ne putem bucura de preparate specifice acestei luni cu fructe și legume specifice toamnei.
Primul pas este tocarea dovleacului în cubulețe și punerea acestuia într-o oală.
Se toacă și ceapa și se pune peste dovleac. Se adaugă oregano, după gust, în funcție de preferințe.
Peste toate acestea se pune apă clocotită. Pune capacul și lasă totul să fiarbă foarte bine. Când legumele s-au fiert folosește-te de un blender vertical pentru a face o supă cremă delicioasă.
Adaugă sare și piper după gust, parmezan ras și smântână de gătit și folosește și blenderul pentru a amesteca ingrediente.
Se poate servi cu puțin ulei aromatizat de chilli, busuioc și crutoane. Un adevărat deliciu.
Conopida pane
Ingrediente:
conopida
4-5 oua
usturoi
o ceapa potrivita
pătrunjel
menta uscată
făină
piper,ienibahar,cardamom,chimen turcesc, în funcție de preferințe
Conopida se taie în buchețele de dimensiuni potrivite, se spală bine și se pun în apă și sare atunci când începe să fiarbă. Se lasă totul la fiert timp de aproximativ 15 minute, semi acoperit. Când conopida este fiartă, se pune în apă rece și se lasă să se răcească.
Se bat ouăle, se pune făină, se amestecă bine, se adaugă usturoiul, ceapa, pătrunjelul, toate tocate, mentă, condimentele în funcție de preferințe și gust.
Buchețelele de conopidă fierte se pun în compoziție, până când sunt bine acoperite, iar apoi se prăjesc în ulei și se scot pe un șervețel care să absoarbă tot surplusul de ulei.
Mâncare de gutui
Ingrediente:
3 gutui
3 Linguri ulei de semințe de struguri
1 Lingura faină integrală de grău, sau amidon de porumb, pentru cei care au o alimentație fără gluten amestecată cu 50ml de apă
Pune 100 mililitri de apă într-un bol în care dizolvi zahărul. Gutuile trebuie bine spălate și tăiate în cuburi mici. Pune ulei într-o cratiță în care adaugi zahărul dizolvat și gutuile tăiate cubulețe. Lasă totul la fiert timp de 10 minute și mai adaugă apă dacă este nevoie pentru a te pregăti să nu se lipească.
Adaugă un praf de sare, făină și celelalte condimente. Lasă-le să fiarbă încă 5 minute și amestecă în tot acest timp bine pentru a nu se lipi de oală.
Se poate servi fierbinte sau chiar la temperatura camerei, în funcție de preferințe.