Close sidebar
Close sidebar

Retete romanesti din tinutul Neamtului. Pui pe sare, tocanita din ardei copti si branzica cu afine, intr-un desert delicios

Fie ca esti in cautare de hrana duhovniceasca, la sihastria parintelui Iustin Parvu, fie ca vii in dulcele tinut moldav manat de pofte lumesti, in Neamt vei gasi ce cauti: o straveche vatra de traditii romanesti. George Mihai s-a infruptat pe saturate si va aduce adevarate retete de fericire, la "Tara-n Bucate".

Stirile Kanal D,


DISTRIBUIE
acest articol

Gaina asta, coapta pe sare, aduce aminte de puiul fript al lui Creanga, povestitor nepereche al acestui tinut de poveste. Din creierii Ceahlaului si pana jos, pe valea Ozanei, Neamtul e caminul perfect pentru calatori si gurmanzi, deopotriva.

Se vede ca oratania e de munte, crescuta sanatos, in ferma pensiunii. Iar la asa pasare, asa reteta!

Astazi gatim un pui pe pat de sare. Simplu, cu ulei, sare si piper.  Indata-l vom da la masa, cu un mujdei strasnic, o tocanita de ardei copti si-o mamaliguta aburinda, pe sufletul moldoveanului.

Citeste si: Ți se rupe sufletul. Ce mesaje de adio a lăsat secretara-șefă de la UMF, înainte de a fi găsită moartă într-un lac din Capitală. Fiul femeii avea telefonul închis- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: Astronauții rămași blocați în spațiu până anul viitor vor vota plutind, de pe orbita Pământului, la alegerile prezidențiale americane- antena3.ro

Gaina de Petru Voda indata-i potrivita de gust  si gata de lasat prada, vreme de un ceas – un ceas si ceva, in vatra incinsa a cuptorului.

Ce-ar fi duiosia Moldovei, fara un dulce de casa, romanesc? Abia acum isi probeaza cu adevarat dibacia gospodinele locului. O branzica proaspata, dulce, iar afinele, proaspete sau congelate, trebuie trase un pic la tigaie, cu zahar, sa se topeasca si sa isi lase un sirop numai bun sa impleteasca, intr-unul, gustul blatului de biscuiti si-al cremei de branza.

Cat sta prajitura la rece, incropim, repejor, o bunatate de tocanita dintr-o ceapa calita, cativa ardei copti si doua-trei rosioare oparite si dezbracate de pielita.

Geta, gazda buna, deschide portile sufletului si-aduce la masa parca toata caldura si bunatatea Moldovei, spre bucuroasa si cumpatata desfatare.

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI