Gaina asta, coapta pe sare, aduce aminte de puiul fript al lui Creanga, povestitor nepereche al acestui tinut de poveste. Din creierii Ceahlaului si pana jos, pe valea Ozanei, Neamtul e caminul perfect pentru calatori si gurmanzi, deopotriva.
Se vede ca oratania e de munte, crescuta sanatos, in ferma pensiunii. Iar la asa pasare, asa reteta!
Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro
Gaina de Petru Voda indata-i potrivita de gust si gata de lasat prada, vreme de un ceas – un ceas si ceva, in vatra incinsa a cuptorului.
Ce-ar fi duiosia Moldovei, fara un dulce de casa, romanesc? Abia acum isi probeaza cu adevarat dibacia gospodinele locului. O branzica proaspata, dulce, iar afinele, proaspete sau congelate, trebuie trase un pic la tigaie, cu zahar, sa se topeasca si sa isi lase un sirop numai bun sa impleteasca, intr-unul, gustul blatului de biscuiti si-al cremei de branza.
Cat sta prajitura la rece, incropim, repejor, o bunatate de tocanita dintr-o ceapa calita, cativa ardei copti si doua-trei rosioare oparite si dezbracate de pielita.
Geta, gazda buna, deschide portile sufletului si-aduce la masa parca toata caldura si bunatatea Moldovei, spre bucuroasa si cumpatata desfatare.