Mâna dreaptă a lui Nicolae Ciucă, robotul ION, este implicat într-un nou scandal. Consilierul inteligent artificial este acuzat că ar colecta datele personale ale celor care îi transmit mesaje.

Citește și: VIDEO- ION este primul consilier al Guvernului care folosește inteligență artificială

În trecut, ION a fost acuzat de plagiat

Protecția Datelor va investiga dacă robotul ION și Ministerul Digitalizării respectă prevederile GDPR.

Acest demers vine după ce, recent, robotul a fost acuzat de plagiat de către elevii de la școala din Ciugud, județul Alba.

Citește și: VIDEO- Robotul Ion- noul angajat în Guvern de Nicolae Ciucă

„Se vor convinge că ION nu reţine nici un fel de date personale. Nu reţine datele utilizatorilor de pe reţelele sociale chiar şi atunci când aceşti utilizatori îl etichetează pe ION şi îi transmit informaţii. Strict conţinutul informaţiei este preluat, nu autorul acestora. Noi am gândit foarte bine aceste aspecte, împreună cu echipa de proiect.

Citește și: VIDEO- Un deputat PNL vrea interzicerea roboților din Call Center

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Românii pot să contribuie la acest proiect având conştiinţa pe deplin liniştită că nu există nici un fel de problemă. Toate datele lor sunt în siguranţă", a declarat Sebastian Burduja, ministrul Digitalizării, pentru antena3.ro

ION este primul consilier al Guvernului care folosește inteligență artificială

Premierul Nicolae Ciucă l-a prezentat, în debutul şedinţei de Guvern de miercuri, 1 martie, pe primul consilier onorific al prim-ministrului care foloseşte inteligenţă artificială.

Conform premierului, ION este „un sistem care foloseşte inteligenţă artificială pentru a capta rapid şi automat părerile, doleanţele românilor, folosind informaţiile din spaţiul public”.

Citește și: Simți că nu mai ai timp pentru lucrurile importante? Top 3 achiziții care îți vor ușura munca prin casă!

Ce va face ION

„Cei mai buni cercetători și profesori români din domeniu nu au vrut altceva prin acest proiect decât să dea o voce românilor. Un sistem care folosește inteligență artificială pentru a capta rapid și automat opiniile românilor, doleanțele lor folosind informațiile disponibile în spațiul public.

Citește și: Oamenii se pot spovedi și online. Inteligența artificială îi înlocuiește pe preoți

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, despre boala cumplită cu care mama lui s-a confruntat. Ce spune antrenorul despre starea ei de sănătate? „Întotdeauna există riscul să reapară.”- kfetele.ro

Citeste si: Suma colosală încasată de România la EURO 2024. Care sunt echipele de club din România care vor primi bani de la UEFA- radioimpuls.ro

Pentru mine acest demers reprezintă un motiv de bucurie, este un demers al cercetătorilor, al profesorilor de top din domeniu, al firmelor și companiilor din domeniu”, a transmis premierul Nicolae Ciucă.

Proiectul este o premieră la nivel mondial

Ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Sebastian Burduja a declarat că proiectul ION este o premieră de nivel mondial, nicio altă ţară din lume, niciun alt prim-ministru din lume nu are un consilier guvernamental bazat pe inteligență artificială.

Citește și:  Senatul a adoptat proiectul de lege care interzice publicitatea la jocuri de noroc şi pariuri în timpul zilei

Burduja a mai afirmat că cetăţenii îi pot da tag lui ION, folosind @noisuntemION pe reţelele de socializare şi acele informaţii vor fi transmise către ION, acesta fiind un canal. Al doilea canal este în persoană, iar robotul va merge în comunităţi, mai mici, mai mari, la metrou, în mediul academic, şi acolo va prelua în persoană ceea ce românii îi spun.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si