Rodia. Cum o cureți și cum o consumi? Beneficiile pentru sănătate
Rodia. Cum o cureți și cum o consumi? Rodia este fructul unui arbust care se numește rodiu sau rodier. Aceasta aduce multe beneficii pentru organismul nostru, atunci când este consumată. Iată ce proprietăți are și cum trebuie consumată!
Rodierul este un arbore mic sau arbust foios de înălțime până la 5–8 m. Termenul de rodie reprezintă fructul, iar planta se numește rodiu sau rodier.
Cum o cureți și cum o consumi?
Se rulează fructul pe masă, apăsând ușor pentru a-i înmuia coaja care este tare. Apoi, cu un cuțit bine ascuțit se crestează ușor pe zona meridiană și se rotesc în sens opus cele două jumătăți orizontale, până se desprind complet.
Antioxidanții din rodie scad, de asemenea, nivelul de colesterol “rău” (LDL-colesterol), prevenind formarea cheagurilor de sânge pe artere.
Rodia este benefică pentru anemici
Rodia are un conținut ridicat de fier, care reduce simptomele neplăcute ale anemiei precum extenuarea, amețeală și lipsa energiei ori problemele de auz.
Rodia are efecte pozitive pentru sănătatea orală
Proprietățile antibacteriene și antivirale ale rodiilor protejează dinții și gingiile de problemele ce ar putea apărea la nivelul cavității bucale.
Digestia este ajutată prin consumul de rodie
Rodiile sunt bogate în fibre, iar consumul unei singure rodii pe zi este suficient pentru ca organismul să-și procure cantitatea zilnică de fibre de care are nevoie.
Rodiile mențin sistemul digestiv sănătos.
Îmbunătățesc starea de spirit
Potrivit studiilor, rodiile sunt de ajutor nu numai la nivel celular, ci și în ceea ce privește sănătatea emoțională și mintală. Cei care consumă în mod constant suc de rodii, și-au îmbunătățit starea de spirit, iar stările anxioase sunt ameliorate.