Un nou avertisment meteo vine de la specialiști și vizează mai multe zone ale României. Vorbim de două coduri galbene, unul de caniculă, iar altul de furtuni.

Furtunile anunțate vor face prăpăd în zonele montane, în timp ce canicula seamănă secetă în sudul țării.

Citește și: Prognoza meteo pentru următoarele 4 săptămâni. Cum va fi vremea la început de septembrie

România, împărțită în două din punct de vedere meteorologic 

meteo

Cod galben de furtuni 

Concret, de astăzi, 9 august, de la orele prânzului, și până pe data de 12 august, în cea mai mare parte a Moldovei, în vestul și sud-vestul Transilvaniei și pe arii restrânse la munte se anunță instabilitate atmosferică.

Vremea va aduce averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului, grindină pe arii restrânse și vijelii, cu rafale de 60-70 km/h.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Mama lui Gabriel Vasiliu rupe tăcerea, după ce nora ei a fost ucisă în Olanda! Femeia face primele dezvăluiri despre crima halucinantă. Ce s-a întâmplat, de fapt, cu Ana-Maria- wowbiz.ro

Citeste si: A renunțat la viața din SUA și și-a cumpărat o insulă în Finlanda cu banii de-o garsonieră confort redus în România- antena3.ro

În aceste zone va ploua astfel încât meteorologii anunță cantități de apă ce se vor încadra între 15-25 l/mp, iar izolat vor depăși 30-40 l/mp.

De cealaltă parte, tot meteorologii anunță intrarea în vigoare și a unui cod galben de caniculă. Mai multe județe din țară vor fi acoperite iar de un val mare de căldură.

meteo

Cod galben de caniculă 

Citește și: VIDEO Meteo: Vremea se menține caldă, dar devine instabilă

Afectate vor fi sudul Olteniei și sud-vestul și centrul Munteniei, acolo unde se va resimți un disconfort accentuat, iar indicele temperatură-umezeală va atinge pragul critic de 80 de unități. În tot acest timp, termometrele vor arăta maxime de 35-37 de grade Celsius în Dolj, Olt, Ilfov, București, Giurgiu și Teleorman.

De menționat este faptul că vom avea parte de multe grade în termometre și de precipitații mai scăzute fața de perioada normală chiar și în prima jumătate a lunii septembrie. 

Prognoza pe următoarele patru săptămâni indică perioade caniculare în mai multe zone ale țării până la mijlocul primei luni de toamnă. 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si