În anul 2024, România nu va participa la concursul internațional de muzică, Eurovision. Competiția care aduce pe scenă câte un reprezentant din fiecare țară va avea la Malmo, în Suedia, în perioada 7-11 mai 2024.

Care este motivul pentru care România nu participă la Eurovision 2024?

România va lipsi de la Eurovision 2024

România nu va fi participa la Eurovision 2024.

Reprezentanții concursului în țară au confirmat absența României pe scena concursului internațional de muzică de anul viitor.

Se pare că România nu participă la Eurovision 2024 pentru că nu a plătit taxa de înscriere, care, în acest an, a fost de 180 de mii de euro. În ciuda afișării listei cu cele 37 de țări înscrise, oficialii din România au declarat că încă se fac negocieri în vederea participării țării la concursul internațional de muzică.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Cimitirele civilizației umane. Cum au ajuns să fie abandonate pe câmpuri milioane de mașini, avioane, biciclete și chiar tancuri- antena3.ro

Uniunea Europeană de Radio-Televiziune a publicat lista cu țările participante, iar România nu se află printre țările înscrise. Concursul Eurovision a ajuns la ediția cu numărul 68. În anul 2024, competiția muzicală va avea loc în Suedia, la Malmo. Locația Eurovision 2024 a fost aleasă în urma competiției din 2023, care a fost câștigată de Loreen, reprezentanta Suediei. Tradiția concursului este ca țara câștigătoare să fie țara gazdă a următoarei competiții.

Citește și: Kanal D dă start castingului în țară pentru cel mai nou show de aventură! Vino în Iași, Cluj – Napoca sau Timișoara și înscrie-te în cel mai mare experiment social televizat! Miza este uriașă

eurovision sigla roz

Eurovision 2024

[Sursa foto: Facebook]

România și parcursul în competiția Eurovision

Prima participare a României la competiția Eurovision a fost în anul 1994, având în total 23 de participări.

Cea mai bună performanță a României la Eurovision a fost obținerea locului trei. Ultimul loc de pe podium a fost obținut în anul 2005 de Luminița Anghel & Sistem, în anul 2010 de Paula Seling & Ovidiu Cernăuțeanu. Aproape de podium s-a calificat și Mihai Trăistariu, în anul 2006, obținând locul 4 în finala Eurovision.

theodor andrei reprezentant romania eurovision 2023

Theodor Andrei a reprezentat România la Eurovision 2023

[Sursa foto: Facebook]

În anul 2023, România a fost reprezentată de Theodor Andrei. Artistul a urcat pe scena Eurovision cu melodia D.G.T. Din păcate, reprezentantul României nu s-a calificat în finala concursului Eurovision 2023, desfășurată la Liverpool.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si