Vremea în România se află la extreme. În timp ce șase județe se află sub cod portocaliu de ploi, restul țării se află sub cod portocaliu de caniculă.

Cod galben de ploi în șase județe din țară

Șase județe din țară au intrat sub cod galben de ploi. Administrația Națională de Meteorologie informează că începând de astăzi, ora 18:00, până pe 27 august, ora 10:00, în județele Suceava, Harghita, Neamț și nord-estul Mureșului și al Bistriței-Năsăud, sunt așteptate averse

torențiale.

În intervalul menționat, local în zona Carpaților Orientali vor fi perioade cu instabilitate atmosferică. Aceasta se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice și intensificări ale vântului. Cantitățile de apă vor fi de 15...25 l/mp și izolat de peste 30...40 l/mp, se arată în informarea ANM.

Citește și: El este bărbatul care are 100 de copii. Are doar 39 de ani și este unul dintre cei mai bogați oameni din lume

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Mama lui Gabriel Vasiliu rupe tăcerea, după ce nora ei a fost ucisă în Olanda! Femeia face primele dezvăluiri despre crima halucinantă. Ce s-a întâmplat, de fapt, cu Ana-Maria- wowbiz.ro

Citeste si: A murit „cel mai monstruos culturist din lume”. Sportivul mânca de 7 ori pe zi, peste 16.000 de calorii- antena3.ro

Vremea în România

[Sursa foto: ANM]

Cod portocaliu de caniculă în România

În timp ce zona Carpaților Orientali se află sub cod galben de ploi, în restul țării, oamenii se confruntă cu canicula, pentru a 14-a zi consecutivă, aflându-se sub cod portocaliu de căldură.

Valul de căldură va persista pentru a paisprezecea zi consecutiv. În județele Maramureș, Sălaj, Cluj, Alba, Hunedoara, Satu Mare, Bihor, Arad, Timiș, Caraș-Severin, Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Călărași, Ialomița, Brăila, Buzău, Ilfov și municipiul București, Galați, Vrancea, Vaslui, Iași și Botoșani va fi caniculă.

Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime vor fi de 36...38 de grade, iar cele minime se vor situa în general între 19 și 23 de grade și local vor caracteriza o noapte tropicală, se arată în informarea ANM. 

Celelalte județe din țară se află, în schimb, tot în cupola caniculei, dar sub cod galben.

Vremea în România

[Sursa foto: ANM]

Valul de căldură va persista și va continua să se extindă. În centrul Transilvaniei, vestul Moldovei, nordul Olteniei și al Munteniei și în Dobrogea continentală va fi caniculă, iar disconfortul termic ridicat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime vor fi în general de 34...36 de grade, se arată în informarea ANM.  

Atât codul portocaliu, cât și codul galben de caniculă, sunt valabile astăzi.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si