În acest local din Craiova gustul cafelei de specialitate se îmbină cu arta din ceașcă. Ursuleți, iepuraș sau lebede sunt doar câteva dintre formele din spumă de lapte cu care barmanii își atrag clienții. Tinerii sunt cei mai încântați.

Citește și: VIDEO- Craiova, orașul pregătit pentru Crăciun. Tematica aleasă este „Crăiasa Zăpezii”

„În primul rând, mi se pare funny.

Și interesant este că aici e un ursuleț și soția mea chiar îmi spune „ursuleț”, de fapt. Și așa s-a potrivit, de fapt, cum am văzut am început să ne amuzăm amândoi.”

Emanuel și Monica au o afacere online pe care o manageriază de obicei din cafenele sau restaurante. Când vine vorba de cafeaua cu care își încep dimineața, tinerii soți nu se uită neapărat la bani.

Monica, clientă: „Cafeaua face parte din rutina mea zilnică, deci în fiecare zi beau o cafea, sunt o iubitoare de cafea. Între 15 și 20 de lei, da, eu zic că e un preț rezonabil.”

Peste 600 de milioane de euro au cheltuit românii într-un an pe cafeaua băută în restaurante

De altfel, tot mai mulți tineri preferă cafeaua de specialitate în detrimentul celei preparate acasă, la ibric.

Potrivit unui studiu, într-un singur an românii au cheltuit peste 600 de milioane de euro pentru licoarea neagră, consumată în oraș. Cât despre cantitate, statisticile arată că 5 din 10 locuitori beau mai multe cafele sau cappucino pe zi.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

„Îmi iau una mare care să-mi ajungă toată ziua. În jur de 3 cafele pe zi, cam așa.”

„Cât de des consumi tu cafea sau cappucino? Când vin aici, la micul dejun, o data pe zi sau la două zile.”

Ștefan Filip, administrator cafenea: „Oamenii nu se feresc să plătească pentru un lucru bun, un lucru de calitate, pentru că au început să pună mai mult accentul pe ceva bun decât pe ceva mult.”

Dar ce înseamnă cu adevărat o cafea de specialitate?

„Este 100% arabica, este prăjită mediu, asta înseamnă că este o prăjie ușoară, care îți permite să extragi tot ce este mai bun din bobul de cafea. Doar cele mai bune boabe ajung să fie cafea de specialitate. De asta și prețul este unul pe măsură.”

În cafeneaua de specialitate, de pildă, un espresso dublu costă 11 lei. Un cappucino: 13 lei, iar un latte ajunge la 17 lei.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si