Trei bărbați au furat aproximativ 600.000 de lei, după ce ar fi clonat paginile web ale unor bănci importante din România. Astfel, bărbații au păcălit sute de români.

Citește și: Producător global de soluții de securitate cibernetică, mesaj pentru români: „Hackerii profită de popularitatea ChatGPT într-o nouă campanie de înșelătorii”

Cum au procedat hoții

Cei trei bărbați sunt din Republica Moldova.

Ei ar fi creat pagini de internet similare cu cele ale celor mai importante instituții bancare din România pe care le-ar fi promovat în mediul online.

Astfel, ei au reușit să inducă în eroare mai mulți clienți ai băncilor pe care au încercat să le imite și au reușit să obțină și parolele de acces la internet banking.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citește și: Descoperirea incredibilă făcută în casa unui bătrânel! Timp de 20 de ani, acesta a reușit să fure bunuri în valoare de 6 milioane de euro

Apoi, aceștia au folosit parolele pentru a accesa conturile de internet banking și au transferat mai multe sume de bani și au reușit să producă un prejudiciu de peste 583.000 de lei.

Hoții moldoveni au fost reținuți

Cei trei au fost duși la audieri și ulterior s-a luat decizia ca ei să fie reținuți pentru 24 de ore. Impostorii vor fi prezentați în fața magistraților cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Citește și: FOTO- Aceasta este închisoarea unde paznicii au devenit dependenți de deținuți. Pușcăriașii au droguri, alcool, jocuri de noroc și jacuzzi la discreție

Cercetările continuă și în aceste momente, cu ajutorul polițiștilor de la Serviciul de Investigații Criminale București și procurorii Parchetului Tribunalului București.

Hoții din Moldova sunt cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de fals informatic, fals privind identitatea, fals material în înscrisuri oficiale, acces ilegal la un sistem informatic, dar și efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si