Ionut Gologan, romanul condamnat la moarte pentru trafic de droguri in Malaezia primeste un ajutor nesperat care vine culmea, de la un criminal. Este vorba despre Sirul Azhar Umar, un fost politist malaezian, condamnat la moartea pentru uciderea modelului mongol Altantuya Shariibu, care a fugit in Australia cu cateva zile inainte sa fie condamnat la moarte. El a fost capturat in Australia, insa autoritatile de acolo refuza sa-l extradeze in Malaezia invocand drepturile omului.

Cazul a devenit unul de dezbatere nationala in Malaezia tocmai datorita misterului care inconjoara inca moartea modelului. Se pare ca Altantuya avea legaturi cu un puternic om politic local, iar fostul politist ar fi ucis-o la comanda. In aceste conditii, aducerea in tara a malaezianului a devenit de importanta nationala.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Doctorii au descoperit un bărbat cu trei penisuri. Este primul caz de acest fel din lume care a putut fi studiat- antena3.ro

Citeste si: Arma teribilă testată cu succes de Franța. Va avea misiunea de a-i elimina pe luptătorii lui Putin aflați în Ucraina- wowbiz.ro

Refuzul autralienilor de a-l extrada pe asasin a nascut reactii si la nivel politic, in conditiile in care, din ianuarie, opozitia a preluat pueterea in Malaezia iar relatia cu Australia este considerata a fi una strategica.

In urma cu cateva zile, vicepremierul statului a cerut imperativ membrilor guvernului sa grabeasca amendamentele prin care sa fie schimbate mai multe decizii judecatoresti de condamnare la moarte. „La ultima sedinta a guvernului, cabinetul a reusit sa implementeze deciziile de amanare a executarii unor pedepse cu moartea pentru 17 condamnati pentru trafic de droguri”, a declarat Dr Wan Azizah, vicepremier al Malaeziei.

Politicianul nu a nominalizat cazurile, insa este posibil ca printre acestea sa se afle si cel al romanului Gologan.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si