Rubarba este din ce în ce mai folosită și în bucătăria din România. Planta este folosită pentru a găti tot felul de preparate delicioase, iar Chef Marius Muntean ne propune un mușchiuleț de porc cu sos de rubarbă.

Citește și: VIDEO| Desert din rubarbă. Ingredientele necesare

Marius Muntean, chef: ”Am făcut acest sos de rubarbă. Am făcut un pic cu unt și cu zahăr pe foc, după care am aromatizat foarte puțin cu oregano verde.

O să punem prima dată sosul de rubarba. Este important ca atunci când mergem la piață sau în supermarketuri să ne uităm la ea să fie foarte fermă, adică să fie tare.”

Rubarba este considerată o adevărată sursă de vitamine, minerale și fibre pentru organism. În combinație cu alte legume și carne se transformă într-un adevărat deliciu.

Citește și: Ce este rubarba şi la ce se folosește. 5 rețete delicioase din rubarba

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Marius Muntean, chef: Mușchiulețul de data aceasta am ales să-l prăjesc în puțin unt cu condimente după care l-am băgat timp de 10 minute la cuptor, la 180 de grade pentru a rămâne suculent și puțin roze.

Avem aici câteva bucățele de rubarbă pe care le-am tăiat. Este o rubarbă tânără pe care am găsit-o chiar în grădină. Am tăiat câteva bucățele pentru că au o culoare foarte frumoase pe care o să le folosesc ca și element de decor și este puțin crocantă pentru a dat o notă crocantă farfuriei.”

Cu puțină îndemânare puțeti avea un preparat elegant și plin de prospețime.

Marius Muntean, chef: ”Avem o farfurie cu influențe germane și britanice, o farfurie gustoasă, plină cu vitamine, proteine și fibre.”

Rubarba poate fi folosită și cu alte tipuri de carne.

Marius Muntean, chef: ”Rubarba merge în general să o facem cu tot felul de cărnuri de rață, carne de porc, carne de vânat pentru că ea are un gust dulce-acrișor ceea ce ne ajută foarte mult.”

La final vă veți bucura de un preparat savuros cu rubarbă.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si