Rulouri umplute cu spumă de căpșuni. Una dintre cele mai delicioase rețete este cea de rulouri umplute cu spumă de căpșuni.

Iată de ce ai nevoie!

Rulouri umplute cu spumă de căpșuni

Rulouri umplute cu spumă de căpșuni. Un desert savuros pentru mesele cu familia și prietenii!

Rulouri umplute cu spumă de căpșuni. Un desert savuros pentru mesele cu familia și prietenii!

[Sursa foto: PixaBay]

Ingrediente:

 

  • 300 de grame de aluat foietaj cu unt
  • ½ de porție de spumă de căpșuni sau 250 de grame de frișcă bătută și îndulcită cu zahăr vanilat
  • zahăr pudră pentru finisat
  • făină pentru presărat planul de lucru

Citește și: VIDEO- Rubarba este o plantă foarte folosită în România. Cum putem obține un preparat gustos cu rubarbă

 

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Mod de preparare: Se aprinde cuptorul și la 180°C. Se presară planul de lucru cu făină. Se întinde apoi foietajul subțire pentru aceste rulouri. Foietajul, care trebuie să fie rece, de la frigider, se întinde într-o foaie cu grosimea de aproximativ 3 mm.

Cu un cuțit bine ascuțit sau cu rola de patiserie, se decupează tot aluatul în fâșii cu lățimea de 2 cm.

Fâșiile de aluat de foietaj se înfășoară pe bucățile de tulei. Se petrece ușor o altă fâșie de aluat peste prima și se continuă procesul. Rulăm aluatul până ce forma este înfășurată în acesta pe o lungime de aproximativ 12-13 cm.

Se așează rulourile într-o tavă acoperită cu hârtie de copt, cu distanță între ele.

Tava cu rulourile formate pe tulei se coace în cuptorul preîncins la 180°C, timp de aproximativ 30 de minute.

Umplutura, fie că este spumă de căpșuni, fie că este frișcă (neapărat din smântână dulce, naturală) se pune într-un poș. Cu ajutorul acestuia, se umplu pe rând rulourile, manipulându-le delicat, fiind destul de fragile.

Se aranjează rulourile pe un platou, se pudrează cu zahăr pudră vanilat și sunt gata de degustare.

Citește și: Rețetă dulceață de căpșuni. Perfectă pentru deserturile din zilele de vară

Poftă bună!

 

Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si