Rulouri umplute cu spumă de căpșuni. Un desert savuros pentru mesele cu familia și prietenii!
Rulouri umplute cu spumă de căpșuni. Căpșunile pot fi integrate cu ușurință în numeroase deserturi fresh, de vară. Iată una dintre ele!
Rulouri umplute cu spumă de căpșuni. Una dintre cele mai delicioase rețete este cea de rulouri umplute cu spumă de căpșuni.
Iată de ce ai nevoie!
Ingrediente:
Citește și: VIDEO- Rubarba este o plantă foarte folosită în România. Cum putem obține un preparat gustos cu rubarbă
Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Mod de preparare: Se aprinde cuptorul și la 180°C. Se presară planul de lucru cu făină. Se întinde apoi foietajul subțire pentru aceste rulouri. Foietajul, care trebuie să fie rece, de la frigider, se întinde într-o foaie cu grosimea de aproximativ 3 mm.
Cu un cuțit bine ascuțit sau cu rola de patiserie, se decupează tot aluatul în fâșii cu lățimea de 2 cm.
Fâșiile de aluat de foietaj se înfășoară pe bucățile de tulei. Se petrece ușor o altă fâșie de aluat peste prima și se continuă procesul. Rulăm aluatul până ce forma este înfășurată în acesta pe o lungime de aproximativ 12-13 cm.
Se așează rulourile într-o tavă acoperită cu hârtie de copt, cu distanță între ele.
Tava cu rulourile formate pe tulei se coace în cuptorul preîncins la 180°C, timp de aproximativ 30 de minute.
Umplutura, fie că este spumă de căpșuni, fie că este frișcă (neapărat din smântână dulce, naturală) se pune într-un poș. Cu ajutorul acestuia, se umplu pe rând rulourile, manipulându-le delicat, fiind destul de fragile.
Se aranjează rulourile pe un platou, se pudrează cu zahăr pudră vanilat și sunt gata de degustare.
Citește și: Rețetă dulceață de căpșuni. Perfectă pentru deserturile din zilele de vară
Poftă bună!